Babası Burhan Türker ile birlikte makineyi yapan Mustafa Türker isimli genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle İstanbul'da yaşadığını, her yıl yaz aylarında yaş çay toplamak için Rize'ye geldiklerini söyledi.
ÇAYI DÜŞÜK FİYATA SATIYORLARDIYılda üç ton çay topladıklarını dile getiren Türker, İstanbul'a erken dönebilmek için topladıkları çayı düşük fiyata özel sektör yaş çay fabrikalarına sattıklarını ifade etti.Babası Burhan Türker ile birlikte makineyi yapan Mustafa Türker isimli genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle İstanbul'da yaşadığını, her yıl yaz aylarında yaş çay toplamak için Rize'ye geldiklerini söyledi.
ÇAYI DÜŞÜK FİYATA SATIYORLARDIYılda üç ton çay topladıklarını dile getiren Türker, İstanbul'a erken dönebilmek için topladıkları çayı düşük fiyata özel sektör yaş çay fabrikalarına sattıklarını ifade etti.
PARA KAYBETMEMEK İÇİN KOLLARI SIVADILAR
Türker, yaşadıkları maddi kaybın önüne geçmek ve kendilerini özel sektör fabrikalarına mahkum hissetmemek için arayışa girdiğini anlatarak, şunları söyledi:
"Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü'nde okurken iki yıl önce kendi çayımı üretebilecek çay makinesi yapmayı düşündüm. Babam Burhan Türker ile İstanbul'daki evimizin garajında 2 yıllık çalışma yürüttük. Bu sürede arabamı satarak araştırmalara harcadım. Makine için yaklaşık araştırma çalışmaları da dahil 200 bin lira harcama yaptık"
"MİNİ FABRİKA 250 KİLOGRAM ÜRÜN İŞLİYOR"Makinenin bir çok parçasını sanayi sitesinden temin ettiklerini kaydeden Türker, "Mini çay fabrikası beş aşamadan geçiyor. Yaş çay önce kıvırma, ardından fermantasyon, sonrasında fırın bölümüne giriyor. Tasnif ve lif ayırıcıların ardından siyah çay içime hazır hale geliyor" diye konuştu.