REYHANLI saldırısı ve Gezi olaylarının iç yüzü aralanıyor. Reyhanlı saldırısından sonra gümrüklere çok sıkı kontroller getirildi. Suriyeli sığınmacıların geçişi daha da zorlaştı. Esed zulmüne karşı duran tek ülke Türkiye olması nedeniyle uluslararası güçler düğmeye bastı ve Türkiye'nin Suriye'yi unutması için iç karışıklık çıkardı. Türkiye'ye, önce Reyhanlı saldırısı ile 'gözdağı' verildi, ardından gezi olayları ile 'Suriye'yi unut' denildi.
Geçişlere sıkı kontrolSuriyeli mülteciler Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesine, sıfır noktasında bulunan Suriye'nin Tellebyad İlçesine sığındıkları gözlemlendi. Bu bölgenin güvenlikli olması dolayısıyla yaklaşık 20 bin mültecinin Tellebyad merkezde ve köylere yerleştikleri gelen bilgiler arasında. Şanlıurfa Birlik Köprüsü Derneği Başkanı İbrahim Kılıçarslan, Suriye'nin değişik bölgelerinden gelerek bu bölgeye sığınan sığınmacıların Türkiye'ye geçmek istediğini ancak Türk gümrük kapısında çalışan yetkililerin gelen mültecileri Türkiye'ye geçirmediklerini ifade etti
Katil Esed'in orantısız savaşıSuriye'de iç savaş dolayısıyla yaşanan insanlık dramı her geçen gün derinleşiyor. Suriye'nin iç bölgelerinde yaşanan ve orantısız savaş dolayısıyla Suriyeli vatandaşlar yurtlarını terk etmek zorunda kalıyor. Göç etmek zorunda kalan mülteciler açlıkla mücadele ederken, dünya ise bu dramı izliyor.
"Biz kime sığınacağız"Türkiye'de yaşanan reyhanlı patlamalarının ardından Suriye ile sınır olan bütün gümrük kapılarında olağanüstü güvenlik tedbirleri dolayısıyla Suriye'den gelecek bütün mültecilere karşı kapılardan çok güvenlikli geçişler sağlanıyor. Ancak Akçakale gümrük kapısında sadece Suriye'ye gidecek mültecilerin geçişlerine izin veriliyor. Bu da bölgeye gelen mültecileri zora sokuyor. Mülteciler "biz kime sığınacağız" diyerek serzenişte bulunuyor.
"Temel ihtiyaçlar karşılanamıyor"Suriyeli mültecilerinin sınırdan geçişine sıkı kontrol getirildiğini ileri süren Birlik Köprüsü Derneği Başkanı Kılıçarslan, iç savaştan kaçan insanların zor durumda olduğunu, temel ihtiyaçların karşılanamadığını, acil süt, çocuk bezi ve içme suyuna ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Çocuklar zor durumdaBölgeye akın eden ve Suriye'nin değişik bölgelerinden gelen mülteciler, Türkiye'den çok acil yardımların yapılmasını talep ediyor. Bu konuda bilgi veren Kılıçarslan, "Özellikle Tellebyad bölgesinde emzirilen 3 bin 500 çocuğa, süt ve çocuk bezi konusunda Türk devletinden ve vicdan sahibi bütün insanlardan çok acil yardım bekleniyor" diye konuştu.