RAMAZAN HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

Ramazan ayına girmeye birkaç gün kala birçok kişi Ramazan hazırlığı nasıl yapılır? sorusu için araştırma yapmaya başladı.

Ramazan ayına girmeye birkaç gün kala birçok kişi Ramazan hazırlığı nasıl yapılır? sorusu için araştırma yapmaya başladı.

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, Müslüman alemi için oldukça önemlidir. Ramazan ayının gelmesi birçok hanede heyecanlı bir sürecin başlamasına neden oldu. İftar ve sahur vakitlerinde hazırlanacak sofraların yanı sıra Ramazan ayı için yapılacak hazırlıklar da araştırılan konular arasına girdi. Ramazan için çeşitli şekillerde hazırlıklar yapılabilir. Evde yemek işini üstlenen herkes bugün ne yemek pişirsem sorusuna maruz kalır. Ancak bu durumun Ramazan ayında da yaşanmaması için önceden bir Ramazan listesi hazırlamak günün kurtarıcılarından olabilir. Bunun için her gün ne pişirileceğine önceden karar verip bunu bir rutin haline getirmek önemlidir. Ayrıca buzluk için hazırlanan öğünler de iftar ya da sahurda sofra hazırlamayı daha kolay bir hale getirebilir. Peki Ramazan ayında ne gibi hazırlıklar yapılabilir? Haftalık Ramazan hazırlığı nasıl yapılır? İşte merak edilen her şey...

RAMAZAN HAZIRLIĞI

Ramazan hazırlığı yapmak hazırlanacak sofraların daha pratik bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Ramazan ayında sıklıkla misafir ağırlanır. Bu yüzden normal zamanların aksine Ramazan sofraları çok daha özenlidir. Dolayısıyla iftar sofralarının daha doyurucu ve çeşitli görünmesi istenir. Çeşitli yemek tariflerinden tatlılara, meze ve salatalara kadar birçok şey iftar sofralarında yer alır. Ramazan hazırlığı yaparken de özellikle dondurucunun her anlamda kullanılması önerilir. Örneğin önceden haşlanmış nohut ya da fasulyeyi iftar vaktinden önce hemen çıkarıp pişirmek işleri kolaylaştırır. Ya da haftalık olarak hazırlanan ürünler yemek yapma süresinin kısalmasını sağlar. Bunun için soğanlar doğranarak dondurucuya konulabilir. Yine mor lahana, havuç ya da diğer yeşillikler doğranarak saklama kaplarında muhafaza edilebilir. Kullanılacağı sırada direkt doğranmış ya da önceden yıkanarak saklanmış salata malzemelerinin kullanılması o an için daha pratik bir kullanı sunar. İftar yemeğinin belirlenmiş olması da zamandan ve emekten tasarruf sağlar. Çünkü yemek yapmaktan ziyade ne yapacağını bilememek daha fazla zaman kaybına neden olur. Ramazan ayında birkaç misafir menüsü hazırlamak da kurtarıcı yöntemler arasında yer alır. Et suyu hazırlamak ya da yenmeye hazır porsiyonluk yiyecekler hazırlamak da süreci kolay bir hale getirir. Hamur işi ürünler de iftar ya da sahur vakitlerinde kurtarıcı ürünler arasında yer alır. Buzluk için hazırlanacak poğaça ya da börekler, ihtiyaç anında hemen çıkarılıp ısıtılarak servis edilebilir.

RAMAZAN İÇİN BUZLUĞA NELER KONUR?

Özellikle ev hanımlarının merak ettiği konulardan biri de Ramazan için buzluğa neler konur? sorusudur. Ramazan için buzluğa koyulabilecek ürünlerin başında hamur işleri gelir. Mantı, poğaça, kurabiye, börek hazırlanarak buzluğa atılabilir. Yine el açması yufka tüketmeyi tercih edenler, yufkaları hazırladıktan sonra kurutarak ya da dondurucuda muhafaza ederek kullanabilir. Baklagiller haşlandıktan sonra buzlukta saklanabilir. Yine baklava da buzluğa atılabilen yiyeceklerdendir. Bezelye, yeşil ve kuru fasulye, et ve et suyu, sarma ya da dolma çeşitleri de buzluğa konabilir.