Ramazan ayına rağmen meydanı terk etmeyen göstericilere meydandaki mutfaklarda iftar yemeği hazırlanıyor.
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye'de toplanan ve ramazan ayına rağmen meydanı terk etmeyen demokrasi yanlısı göstericiler için meydan mutfaklarında iftar yemekleri hazırlanıyor.
Çok sayıda gönüllü, Rabiatul Adeviyye'deki göstericilerin yemeklerini hazırlamak için meydan mutfaklarında çalışıyor. Bağışlarla hazırlanan iftar yemekleri ve iftariyelikler akşam ezanı öncesi gönüllü ekipler tarafından göstericilere dağıtılıyor. Rabiatul Adeviye meydanına sığmayan ve meydana bağlanan ana yolların da kapatılmasına neden olan iftar sofralarının, "dünyanın en büyük iftar sofrası" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi bekleniyor.
AA muhabirine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Rabiatul Adeviyye Meydanı mutfakları sorumlusu (E.A), şunları anlattı:
"Sadece bir grup veya topluluk değil meydanda bulunan herkes için iftar yemeği hazırlıyoruz. Meydanı bölümlere ayırıyoruz ve ekiplerimiz saat 5'te yemekleri dağıtmaya başlıyor. Günde en az 20 bin kişiye iftar yemeği çıkarıyoruz. Bunun yanısıra sahur için yoğurt, peynir ve tatlıdan oluşan paketler dağıtıyoruz. Bütün bunlar göstericilerin bağışlarıyla karşılanıyor. Genellikle tavuk, et, pilav ve meyve suyundan oluşan iftar yemeğini sabah namazının ardından hazırlamaya başlıyoruz. Malzemeler satın alınıyor ve hazırlık aşamasında yüzlerce gönüllü çalışıyor. Meydandaki yemeklerin hazırlandığı büyük mutfaklardan biri de Abdulaziz Caviş İlkokulu içerisinde" dedi.
Abdulaziz Caviş İlkokulu'ndaki aşçılardan Mustafa Selame, "Ben Demenhur kentindenim. Şef ve tatlıcıyım. Ramazan'da gösterilere katılmaya başladım ve oruçlu göstericilere iftar yemeği hazırlamak için gönüllü oldum. Mutfaktan en az 2 bin 500 kişilik iftar yemeği çıkıyor. Gönüllüler bu mutfaklar için ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyor. Hatta bazı gönüllüler, sebze çuvalları, dana ve koyun bağışında bulunuyor. Bugün gönüllülerden biri kapıya bir dana bağladı ve 'bu yarın oruçlular için iftar yemeği' dedi" diye konuştu.
Doktor Said Seyyid ise meydanın farklı illerden ve bölgelerden gelenlere göre bölümlere ayrıldığını belirterek, "Bazı aileler, evlerde yemekleri hazırlayıp göstericilere dağıtmak için meydana getiriyor. Mesela bir bölge yaklaşık 120 kişi bulunuyor ancak yemekler fazlaca yapılarak civardaki çadırlarda bulunan göstericilere de dağıtılıyor" ifadelerini kullandı.
Lokanta sahibi Ebu Hacer de meydanda bir şube açmaya karar verdiklerini ifade ederek, göstericilere destek olmak için yemekleri normalden daha ucuza sattıklarını, bazı yardımseverlerin göstericilere yemek dağıtılması için iftar öncesi belli miktarda kendilerine para verdiğini belirtti.