PYD elebaşı Salih Müslim'den Kılıçdaroğlu'na destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na adaylığını koyduğu andan itibaren terör örgütü elebaşılarından peş peşe destek mesajları geliyor. Son mesaj PYD elebaşısı Salih Müslim'den geldi. Müslim "Türkiye'de seçimler iyi ya da kötü tarihi bir değişimin önünü açacaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu adaylığını koyduğu andan itibaren PKK'dan peş peşe destek mesajları gelmeye başladı.

Bir destek de Salih Müslim'den

Terör elebaşları Duran Kalkan, Bese Hozat ve Sabri Ok, Cemil Bayık'ın açıklamalarından sonra bir açıklamada PYD elebaşı Salih Müslim'den geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini ilan eden Salih Müslim, 14 Mayıs seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Teröristbaşı, "Erdoğan ve AKP iktidarının yıkılması Ortadoğu denklemini değiştirecek." ifadelerini kullandı.

PYD elebaşı Salih Müslim, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi

'Faşist iktidarı gönderme fırsatı doğmuştur'

Türkiye'nin yaptığı operasyonlardan rahatsızlığını dile getiren PYD elebaşı Salih Müslim konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün demokrasiyle bu faşist iktidarı gönderme fırsatı doğmuştur. Bu fırsat, 14 Mayıs'ta tüm Türkiye halklarının önüne geliyor. Sadece Kürt halkı değil Türkiye'de yaşayan tüm halkların bu faşist iktidardan kurtuluş fırsatıdır.

'Türkiye'de seçimler iyi ya da kötü tarihi bir değişimin önünü açacaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almayı sürdüren terörist seçimlerin önemli olduğunun üstünde durarak şöyle konuştu:

Ya Türkiye'de sorunlar demokratik bir şekilde çözülecek ya da faşizmin ve sultancı sistemin altında kalacaktır. Bu iktidarın hedefinde sadece Kürtler ve Türkiye halkları yok, dünyadaki herkes duyarlı olmalıdır. Bu faşist iktidarın sağı solu belli değil. Her yeri karıştırabilir, birçok şeyi bozabilir. Türkiye'de seçimler iyi ya da kötü tarihi bir değişimin önünü açacaktır.