Putin'in Başkan Erdoğan'ı ağırladığı menü paylaşıldı: 'Kuş sütü' bile var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Soçi şehrine gerçekleştirdiği ziyarette, iki liderin öğle yemeği menüsü paylaşıldı. Erdoğan'a Gürcü mutfağının vazgeçilmezlerinden olan 'Harço' çorbası ve 'kuş sütü' tatlısı ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Rusya'nın Soçi şehrine gerçekleştirdiği günübirlik çalışma ziyaretini tamamladı.

Erdoğan'ın Rusya ziyareti, dünya gündemine damgasını vuran kritik bir zirve vesilesiyle gerçekleşti.

Görüşmeler öğle yemeği sırasında da devam etti

Putin, Erdoğan'ı Soçi'de ağırlayarak müzakereleri başlattı, bu görüşmeler öğle yemeği sırasında da devam etti.

Rus basını, ziyaret sırasında sunulan menüyü kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, ziyaretin ardından akşam saatlerinde yurda dönerek dış temaslarını sonlandırdı.

Menü paylaşıldı

Rus basınına göre, Putin ile Erdoğan'ın çalışma yemeğinin menüsü şu şekildeydi: İlk olarak, salatalık ve avokadolu füme alabalık salatası ile domatesli ve Kudüs enginarlı barbun filetosu ikram edildi. Daha sonra etli Harço çorbası (Gürcü çorbası) sunuldu.

Ana yemek olarak, konuklara yaban havucu püreli ızgara kuzu pirzola veya sebzeli ve ıspanak soslu kefal seçenekleri sunuldu.

Tatlı olarak 'Kuş sütü' verildi

Menüdeki tatlı ise "kuş sütü"ydü. Bu tatlı, Rusçasıyla "Ptiçye moloko" olarak bilinir ve SSCB döneminin en ünlü tatlılarından biri olarak kabul edilir.

Ayrıca bu tatlı, patenti alınmış nadir Sovyet pastalarından biri olarak da bilinir.

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi! Putin şartını açıkladı