Putin'e Kırım köprüsü soruldu: Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsüne yönelik saldırıyla ilgili olarak, "Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek. Savunma Bakanlığı uygun teklifleri hazırlıyor." şeklinde açıklama yaptı.

Putin, Kırım köprüsüne yönelik gerçekleştirilen saldırıya yanıt olarak hükümet yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Putin, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayarak, "Bu Kiev rejimi tarafından gerçekleştirilen bir başka terör saldırısıdır. Kırım köprüsü askeri amaçlarla kullanılmadığı için, bu saldırının onlar için askeri açıdan bir anlamı yoktur ve masum sivillerin ölümüne neden olan acımasız bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

'Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın bu saldırıya yanıt vereceğini belirterek, "Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek. Savunma Bakanlığı uygun teklifleri hazırlıyor." şeklinde konuştu.

Putin ayrıca, Kırım köprüsüne ikinci bir saldırının gerçekleştiğini ve yetkililerden gerekli güvenlik önlemlerinin alınması konusunda somut öneriler beklediğini vurguladı.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, Ukrayna'ya ait 2 insansız deniz aracının gece Kırım köprüsüne saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Saldırı nedeniyle köprü araç trafiğine kapatılmıştı.

Kremlin: Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya aldık

Kırım Köprüsü saldırıya uğradı