Putin enerji koridoru için Türkiye'yi işaret etti

"Dünyanın enerji merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye'ye, Rusya Devlet Başkanı Putin'den destek geldi."

Rusya ve Türkiye arasında önemli bir enerji projesi olan Türkiye'deki doğalgaz merkezi hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yeni açıklamalar geldi. Putin, Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda bu konuya değindi.

Putin, Türkiye'de inşa edilmesi planlanan doğalgaz merkezi projesine Azerbaycan'ın da ilgi gösterdiğini açıkladı. Ayrıca, doğalgaz ticareti için elektronik bir platformun oluşturulacağını belirtti. Bu proje, Rus-Türk iş birliğinin önemli bir parçası olarak, ulusal, bölgesel ve Pan-Avrupa enerji güvenliğine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Projeye ilgi büyük

Proje ilerledikçe diğer ülkelerinde katılmasını beklediklerini kaydeden Putin, "Burada öncelikle Avrupa kıtasına yönelik doğalgaz ticareti için elektronik bir platform oluşturulmasından bahsediyoruz. Bu projeye Türk dostlarımız, biz ve Avrupa'da Rus kaynaklarını almak isteyen herkes ilgi gösteriyor." dedi.

Putin, TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğalgazın etkin şekilde sevkiyatına devam ettiklerini ve söz konusu altyapının da gelecekte genişletebileceğini ifade etti.