Provokatör naziler!

Önceki gün Akil İnsanlar heyeti hakkında suç duyurusunda bulunan Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen'in daha önce de provokatif eylemlere düzenlediği olduğu ortaya çıktı. Irkçı sloganları ile tanınan grubun en büyük destekçisi ise ADD, TGB ve Sözcü Gazetesi. Akil İnsanları 'sabrımızı taşırmayın' diye tehdit ederek haklarında suç duyurusunda bulunan Genç Türk Grubu, çözüm sürecini de yargıya taşıdı.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Akil İnsanlar heyeti hakkında suç duyurusunda bulunan Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen'in tescilli provokatör olduğu ortaya çıktı. Nasyonal Sosyalizmin simgesi çift başlı kartal ile ay yıldız simgeli bayraklar taşıyan ve ırkçı sloganlar ile tanınan grubun en büyük destekçisi ise ADD, TGB ve Sözcü Gazetesiu2026

"Akil Adamlar Heyeti Yasadışı örgüttür" diyen "Akıllı olun sabrımızı taşırmayın" şeklinde açıklamalar yaparak Akil İnsanlar heyeti hakkında suç duyurusunda bulunan Esen'in daha önce de resmi törenler yasaklanıyor yalanıyla gençleri sokağa döktüğü öğrenildi.

Her taşın altından onlar çıkıyor

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla Taksim'de küçük çaplı eylemler düzenleyen Esen'in ilk defa sağduyunun hakim olduğu Nevruz Kutlamalarını da hedef aldığı tespit edildi. İstanbul'da düzenlenen Nevruz etkinliklerinden dolayı İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunan Esen'in, BDP hakkında da sık sık yargı'ya başvurduğu ortaya çıktı.

Çözümsüzlük istiyorlar

Hemen her fırsatta internette ırkçı kampanyalarda da Genç Türk grubunun imzası var. ADD ve TGB'nin düzenlediği bazı etkinliklere de destek verdiği görülen Genç Türk grubunun diyalog ortamının oluşması, silahların susması ve akan kanın durması için başlatılan çözüm süreci hakkında suç duyurusu yaptıkları öğrenildi. Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT müsteşarı Hakan Fidan hakkında, suç duyurusunda bulunan grup üyelerinin facebook sayfaları incelendiğinde Ergenekon terör örgütüne destek verdikleri görülüyor.

Her türlü provokatif etkinliklerinin Sözcü Gazetesi tarafından birinci sayfaya çekilmesi de dikkat çekici bulunuyor. BDP'nin Karadeniz ziyaretinde yaşanan provokasyonlar da aynı grubun ismine rastlamak mümkün. Saldırıların ardından sosyal medya üzerinden kampanya yürüten birçok gencin Genç Türk gönüllüsü olduğu biliniyor.