Polis mağdurları hak arıyor

Polislerin açtığı ateş sonucu öldürülen çocukların aileleri, haklarını aramak için Baran Tursun Vakfı'na başvuruyor. Şu ana kadar mağdur 126 aile polisten şikayetçi olduğunu belirterek vakfa başvurdu.

MAAZ İBRAHİMOĞLU

Polislerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Baran Tursun adına kurulan Baran Tursun Vakfı'na polis mağduru yüzlerce aile başvurdu. Vakfın Başkanı Mehmet Tursun ülkenin her yerinden kendilerine başvurular olduğunu belirterek "Çocuklarımızın katilleriyle uğraşıyoruz. Görevini hakkıyla yerine getiren polis teşkilatına bir lafımızın olamaz" dedi.

Baran Tursun Davasının Türkiye'de bittiğini ama sürecin AİHM'de devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Tursun, "Baran Tursun'un davası bitti. Şuan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde devam ediyor. Baran Tursun davasını AİHM'ye götürürken 'Ya bir polis oğlumuzu öldürdü. Vah vah hesabıyla götürmedik.' Türkiye yargı sistemini, parlamentosunu, Türkiye polis algısını ve Emniyet Sistemini sorgulayarak 4500 sayfalı bir dosya yolladık. Baran Tursun Davası bu dosyada 2 sayfa bile değildir. AİHM'de devam eden bu dava için Türkiye iki defa süre talep etti" dedi.

Ülkenin birçok yerinden kendilerine başvurular olduğunu ifade eden Tursun, "Trabzon'dan Çanakkale'ye, Van'dan Antalya'ya kadar birçok yerde polis şiddetine maruz kalmış aileler Vakfı arıyor. 126 aile başvurdu. Bu rakam 2007 yılından bu yana olan olaylar. Daha öncesini bilmiyoruz. Biz polis şiddeti ile uğraşıyoruz. Görevini hakkıyla yerine getiren polislere diyecek bir lafımız yok. Başımız sıkıştığında arayacağımız kişi yine polistir. Ama bu çocuklarımızın katillerine hoşgörü olacağımız anlamına gelmez" diyerek adaletsizlikle mücadele ettiklerini açıkladı.