PKK'ya darbe üstüne darbe

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün düzenlenen operasyonlarda toplam yedi PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini, böylece Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7 olduğunu duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 3 PKK/YPG'li teröristi daha etkisiz hale getirdi. Böylece Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 oldu" ifadelerine yer verildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen ve başarıyla sonuçlanan bir operasyondur. Bu operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla gerçekleştirilmiştir. Operasyonun amacı, Türkiye'nin kendi güvenliği için tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak değerlendirdiği grupları bölgeden uzaklaştırmak, sınır güvenliğini sağlamak, kontrol altına almak ve bölgedeki sivil halkın güvenliğini sağlamaktır. Aynı zamanda göç sorununu çözmek ve terör örgütlerinin bölgedeki varlığını sonlandırmak hedeflenmiştir.

Bu harekâtın amacı ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin otonom bölgeler kurma planını engellemek olarak da açıklanmıştır. Harekât kapsamında, IŞİD ve YPG gibi terör örgütlerinin mevzileri yoğun hava ve kara saldırılarıyla vurulmuş ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla topraklar geri alınmıştır.

Bu operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılığı ve etkinliği sayesinde başarıyla sonuçlanmış ve terör örgütlerinin bölgedeki etkisi azaltılmıştır. Operasyon sırasında hem hava hem de kara unsurları kullanılmış, terör örgütlerinin varlığına son verilmiştir. Operasyonun tamamlanmasının ardından Türk hükümeti tarafından başarıyla tamamlandığı ilan edilmiştir.