PKK'nın 'Doğan' kanadı

7 Haziran seçim sürecinden beri PKK'yı şirin gösteren yayınlar yapması ile tartışma konusu olan Doğan Medya Grubu artık açıkça terör örgütü propagandası yapmaya da başladı.

Aydın Doğan'ın sahibi Doğan Medya Grubu terör örgütü PKK'nın saldırılarını görmezden gelmeye devam ediyor. Gruba bağlı DHA haber ajansı, Diyarbakır Silvan'da bir teröristle röportaj yaparak 'yöre sakini' diye servis etti. Silvan'da özerklik ilan ederek terör estiren PKK'lılara müdahale edilmişti. Valilik sokağa çıkma yasağı ilan ederek kamu binalarını işgal eden örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmişti. Ardından yasak kaldırılarak basın mensupları ilçeye alınmıştı. Bu basın mensupları arasında Doğan Medya Grubu'na bağlı 'Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) muhabir ve kameramanları da vardı. Bölgeden izlenimlerini aktaran ajans, haberinde bir de röportaja yer vermişti. Operasyonda zarar görmüş bir binanın başında yapılan röportajda 'yöre sakini' diye tanıtılan Yılmaz B. güvenlik güçlerine ağır ithamlarda bulunmuştu. Yılmaz B. sivil halka saldırıldığını ileri sürerek "Devlet terörü yaşanıyor" iddiasında bulunmuştu. Bu iddialar da DHA tarafından abonelere servis edilmişti. Ancak kısa bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Yılmaz B.'nin, PKK kamplarında eğitim alan bir terörist olduğu belirlendi. Yılmaz B'nin elinde uzun namlulu silah ve sözde PKK kıyafetli fotoğrafları ortaya çıktı.

PKK'ya özel yayın

Ajans daha öncede, Tunceli'de düğün alayının yolunu kesen teröristlerin tüm faaliyetleri detayları ile servis etmişti. Tunceli'de Ovacık karayolunu PKK'lıların kimlik kontrolü ile başlayan DHA'nın video haberinde, biri kadın iki teröristin şarkılı türkülü propagandası, bölge halkının onlar gösterdiği ilgi, örgüt çalışmalarını anlatan brifingleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alan açıklamaları olduğu gibi yayınlandı. DHA'nın haberinde aynı teröristlerin kestikleri yolda araçları ateşe vermeleri de yayınlandı. PKK'nın açıkça reklamını yapan haber Hürriyet'in web sitesinde ise kare kare yayınlandı. DHA'nın "PKK'lıların bir günü" şeklinde yorumlanan haberinde dikkat çeken detay ise yolu kesilen konvoyda gelin ve damadın olmasıydı.

Terörist diyemediler

Doğan ve Paralel medyası terör örgütü PKK'ya sahip çıkıp teröristleri korumaya başladı. Savcı Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristleri korudu. Kendi ülkesinin, bir başka terör örgütü DAEŞ'e silah taşıdığı yalanını söyleyen Cumhuriyet de bu terör ortaklığının bir aktörü olmaktan geri durmadı. Bu üç gazete, Malazgirt'te Binbaşı Arslan Kulaksız'ı şehit ettikten sonra "İntikam aldık" açıklamasını yapan PKK'yı koruma altına alarak, hain saldırının faillerini korudu. Paralel Yapı'nın yayın organı Zaman, saldırıyı düzenleyen teröristlerin PKK'lı olduğunu yazmayarak okuyucularından gizledi. Aydın Doğanı amiral gemisi Hürriyet de saldırıyı düzenleyenlerin PKK'lı olduğunu sakladı. Binbaşının silahlı saldırıya uğradığını söyleyen Hürriyet gazetesi, saldırıyı kimin yaptığını özellikle yazmadı. Can Dündar'ın genel yayın yönetmeliğini yaptığı Cumhuriyet gazetesi de "Komutana çapraz ateş" sürmanşetiyle verdiği haberde saldırıyı düzenleyen PKK'lılardan hiç bahsetmeyerek teröristleri korudu.

Şehitlere saygısızlık

Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı düzenleyen DHKP-C'liler sağ olarak yakalanırken Doğan grubunun haber ajansı DHA teröristlerin yüzlerini blurladı. Aynı DHA aradan yarım saat geçmeden Siirt Pervari'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 8 askerin görüntülerini ise şehitlerin hatırasını, aileleri, yayın ahlakını hiçe sayarak olduğu gibi verdi. DHA şehit askerlerin parçalanmış naaşlarını sansürsüz vermesi, sosyal medyada büyük infial yarattı.

PKK'ya yol gösteren mesaj

Hatırlanacağı üzere hafta sonunda da Varto'daki sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir haberin altında skandal bir yorum yayına verilmişti. Aydın Doğan'ın amiral gemisi Hürriyet'in internet sitesinde PKK yanlısının hain yorumu aynen onaylanmıştı. PKK'ya akıl verilen Yilmaz Ay isimli kişinin paylaşımında, "PKK acilen Batı'daki ekonomik hedeflere yönelmeli! Aliağa, Petkim ve GES komutanlığını bombalamalı! TC ekonomisini çökertmeli" ifadeleri kullanılmıştı.

Gazetecilik ilkesi terörü desteklemek

Hürriyet'in yaptığı her hain haberden sonra 'yayın ilkeleri bildirgesi' yayınlaması alışkanlık haline geldi. Aydın Doğan'ın gazetesinin, ortağı Almanya merkezli Yahudi yayın kuruluşu Axel Springer'e ait ilkelerden hiç bahsetmemesi de dikkat çekti. Axel Springer'in ilkelerinde "Yahudiler'in kollanması ve İsrail devletinin yaşamsal hakkının desteklenmesi" yazarken, Hürriyet'in de kendisine "Türkiye aleyhine çalışan terör örgütlerini desteklenmesi" ilkesini eklemesi bekleniyor. Doğan Grubu gazetelerinin, askerleri ve polisleri haince katleden PKK terör örgütü ve onun siyasi destekçisi HDP'yi koruyan haberleri uzun zamandır tartışılıyor. Bu iddialar gündeme geldikçe açıklama yayınlayan Doğan Grubu, PKK'yı şirin gösteren yayınlarına ise devam ediyor.