HABER: GÜLDEN AĞ
Belit Karaca, İzmirli sanatseverlerin yakından tanıdığı bir piyanist. Belit Karaca’nın, 3 ile 50 arasında yaşları değişen, çoğunluğu çocuk olan birbirinden yetenekli öğrencileri var. Öğrencileriyle birlikte yaptığı anlamlı ve değerli konserleri ilgiyle takip ediliyor. Konserlerinde öğrencileriyle olan uyumu, yan yana geldiklerinde adeta bir şarkının dizili notaları gibi oluşturdukları dinleti ziyafeti izleyenleri heyecanlandırmakla kalmıyor adeta büyülüyor.
Belit Karaca’nın sorularımıza verdiği cevaplardan öne çıkan başlıklar şöyle:
ÇOCUKKEN ETKİLENDİM
Küçüklükten beri klasik müzik konserlerine gittiğim için, konserler beni güdüleyen yegane şeydi. Çok etkileniyordum. Konserlerde kanatlanıp uçacakmışım gibi hissediyordum. Müziğin ruhu beni öylesine ele geçiriyordu ki sanki o an dünyada değil de başka bir gezegendeymişim gibi hissediyordum ve ben bu hissi çok sevmiştim.
PİYANO TEDAVİ EDER
Piyano dikkat problemini ortadan kaldıran, vücut ve beyin koordinasyonunu sağlayan bir enstrüman. Beynin sağ ve sol lobunu aynı anda kullanabildikleri için sözel ve sayısal beceriler kuvvetlendirir, disiplinli olmayı sağlar. Bu ve benzeri katkılara sahip.
AİLELERE İŞ DÜŞÜYOR
Sanat başlı başına insanda bir ufuk çizgisi oluşturuyor. Sanat, İnsana doğa sevgisi, yaşam ve insan sevgisi kazandıran yegane alandır. Bu sebepten aileler muhakkak çocuklarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sanata yönlendirmelidir.
MÜZİK KULAĞI BAHANE DEĞİL
Kulak gelişebilir. “Bende asla müzik kulağı yok, çalamıyorum” diye bir şey yok, çalabilirsiniz. Piyano bireysel bir enstrüman olduğu için kişiye özel. Kişiye göre bir eğitim ve çalışma temposuyla ilerlenebilir. Zaten Müzik kulağı zayıf kişilerin en rahat çalabileceği enstrüman piyano. Çünkü piyano çok kolaydan başlayıp zorlaşan bir enstrüman ama yaylı , üflemeli çalgılar öyle değil. O yüzden piyano zaten müziğin temelini teşkil ediyor bir yerde.