Pentagon duyurdu! ABD'den son dakika Orta Doğu kararı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasının ardından ABD'nin Orta Doğu hakkında aldığı yeni kararı duyurdu.

İsrail ve Hizbullah arasında savaş devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD’nin Orta Doğu’ya daha fazla asker konuşlandıracağını açıkladı.

Ryder, ilave kuvvetlerin sayısı ya da ne işle görevlendirilecekleri konusunda ayrıntı vermedi. ABD'nin şu anda bölgede yaklaşık 40 bin askeri bulunuyor.

İsrail'in hedefindeki isim

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi hedef aldığı iddia edildi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden birini hedef aldığı öne sürüldü. Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun hava saldırısında Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'yi hedef aldığı iddia edildi. Adı açıklanmayan Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, Karaki'nin akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi.

İsrail’in sabah saatlerinden bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 274 kişi hayatını kaybetti, bin 24 kişi de yaralandı.