Paralel'in bitmeyen Türkiye düşmanlığı

Paralel ihanet çetesi yurt dışında milyonlarca dolar harcayarak televizyon ve sosyal medya üzerinden Türkiye aleyhine yayınlar yaptırıyor, reklamlar veriyor. Çizgi film kuşağından MTV gibi müzik kanallarına kadar birçok kurumda, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yayınlar yaptıran Paralel Yapı, bu kirli propaganda çarkını, cemaatin 'Himmet havuzu'ndan finanse ediyor.

YUSUF SERÇE / ABD

Paralel Yapı, küresel güçlerle işbirliği yaparak Türkiye Cumhuriyeti devletini karalamaya devam ediyor. Başta Balkanlar, Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere birçok ülkede Türkiye aleyhinde yayınlar yaptıran çete, bu iş için milyon dolarlar harcıyor. Amerikan Televizyonlarında yayınlanan reklamlarda Gezi olaylarından kesitler gösterilirken, Türkiye'de 'özgürlüğün, özellikle de "basın özgürlüğünün olmadığı" iddia ediliyor. Polisin Türkiye'de halka karşı sürekli orantısız güç kullandığının öne sürüldüğü haber-reklamlarda, Gezi olayları sırasındaki görüntüler ekrana yansıtılıyor.

MTV Müzik Kanalı'nda da Paralel oyunu

MTV gibi dünyanın en ünlü müzik kanalında; Türkiye'de geçmişten bugüne halkın ve basının üzerinde 'baskı' olduğu yalanı söyleniyor. Hükümetin ve özellikle Erdoğan'ın "otoriter bir diktatöre" dönüştüğü yalanının söylendiği Paralel reklamlarda, toplumun değişik kesimlerinin, özellikle cemaat ablası olduğu tahmin edilen kapalı hanımların da Erdoğan aleyhine yaptığı konuşmalar dikkat çekiyor.

Çizgi Film kanalında bile propaganda!

Paralel Yapı, çocukların seyrettiği gündüz kuşağındaki çizgi film reklam aralarında bile boş durmuyor. Gezi'de yer alan marjinal grupların ağzından Gezi'yi meşrulaştırmaya çalışıyor. Paralel yapı, medya üzerinden devam ettirdiği algı operasyonunda; halk tarafından hükümete karşı ayaklanma başlatıldığını ve Gezi'nin meşru olduğunu empoze etmeye çalışıyor.