Paralel yapının darbe tarihi deşifre oldu!

Paralel yapıyla ilgili şok iddialara önceki gün internete düşen yeni bir ses kaydı daha eklendi. Nisan''da darbe planları yapan paralel yapının Türkiye''de tam bir kaos ortamı eylemler deşifre oldu.

Youtube adlı video paylaşım sitesine düşen 5 ayrı ses kaydı paralel yapının darbe yoluyla hükümeti ele geçirme planlarını ayrıntılarıyla ortaya koydu.

Kirli plan telefon kayıtlarında Star gazetesinin bugün sürmanşetten verdiğihaberde; Youtube'ye konulan kasetlerdeki yazılarda Cemaat'in iş çevreleri ve İsrail lobisi ile ilişkilerini yürüten isim olarak adlandırılan Süleyman Hamit Müftigil adlı bir işadamının Sözcü Gazetesi muhabiriVeli Toprak ile 17 Aralık operasyonunun yapıldığı gün gerçekleşen konuşmada hükümetetarih verilerek ömür biçilmesi dikkat çekiyor.

Yeni kurulacak parti yüzde 34 oy alacak

Süleyman Hamit Müftügil adlı işadamının 20 Ekim 2013 tarihli olduğu öne sürülen ses kaydında, 'Mason Ahmet' lakaplı olduğu yazılan Ahmet Sürücü ile konuşmasına yer veriliyor.Yeni parti kurulacağı imasının yer aldığı konuşmalarda şifre olarak 'tren, vagon' ifadesi kullanılıyor. Müftüfil, yeni kurulacak partinin % 32-34 oy alacağını söylüyor.

Nisan ayı içerisinde hükümet yıkılacak

Mütfügil'in 17 Aralık 2013'teki Sözcü Gazetesi muhabiri Veli Toprak'la yaptığı konuşmasındaise Nisan ayında AK Parti hükümetinin yıkılacağından söz ediyor. Konuşmada 'Nisan'dan sonra bakanları, milletvekillerini biz koyacağız. Bu iş Ergenekon gibi uzuyor. Seçimlere kadar uzayacak. Ve bütün hükümeti kabineyi yıkacak' diyor. 10 Ekim 2013 tarihli konuşmaise, AK Parti'nin içini boşaltma harekatından söz eden Müftigil, 'Genç Parti'yi aldılar. İçini düzenlediler. Bayramdan sonra 25-26'sında resmi müracaatı yapılacak. Bununla beraber 78 tane milletvekili AK Parti'den ayrılıp, buraya girmeye şu anda hazır. Taşı koysam, tuzluğu koysam seçtirim' diyor.

Sözcü'nün CD'leri Pensilvanya'dan

Süleyman Hamit Müftigil'in 21 Ekim 2013'te Sözcü Gazetesi muhabiri olduğu iddia edilen kişiyle yaptığı görüşme kaydında da CD'lerden bahsedildikten sonra, CD'lerin Sözcü Gazetesi muhabirine de geleceği konuşuluyor. Muhabir de CD'nin geldiğini söyleyerek ilkkasedin geldiği kaynağı da Gülen ile bağlantılı hemşehrisinin verdiğini anlatıyor.

İmralı ve Barzani bertaraf edilecek

26 Ekim 2013 tarihli konuşmasında Sözcü Muhabiri'ne Washington'daki BDP toplantısından söz eden Müftigil İsrail'den 'benim sevdiğim ülke' diye sözederek 'ABD ve bizim kürt kardeşlerimiz birlikte bir organizasyon, dayanışmayı organize edecekler. Bu da bir şekilde İmralı'nın bertarafı anlamına geliyor. İmralı'nın hükmü bitti. Barzani de bertaraf edilecek ve bölgede silahlı çatışma dönemi yeniden başlayacak' diyor.

Muhabirimiz haber amaçlı görüştü

Ses kayıtlarındaki kişinin Ankara muhabiri Veli Toprak olduğunu açıklayan Sözcü Gazetesi, 'Tamamen haber amaçlı görüşmelerdir. O görüşmeler sonrası yapılan haberler de yayınlanmıştır' açıklaması yaptı.

Gülen'in avukatı: Kara propaganda

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak yaptığı açıklamada, 'Ülkemizde en az 6 aydır sistemli bir şekilde illegal dinleme yapılmakta ve bu dinlemelerle elde edilen veriler montajlanarak ve çarpıtılarak servis edilmek suretiyle kara propagandanın aracı olarak kullanılmaktadır' dedi. Gülen'e ait kayıtların siyasi bir mühendislik ve yolsuzlukları unutturmaya yönelik bir propaganda amaçlı ve iftira olduğunu savunan Albayrak, 'İllegal dinlemelerin sorumluları ve Süleyman isimli şahıs hakkında gerekli yasal başvurular tarafımızdan gecikmeksizin yapılacaktır' dedi.