Paralel Kulak'ta hep aynı hakimin imzası

Telekulaktan tutuklanan polis müdürlerini salıveren hakim Serdar Ergül'ün, İzmir'de 4 yılda alınan 93 bin 937 önleme dinleme kararının 21 bin 871'ine imza attığı da ortaya çıktı
İzmir'de, kendi imzası bulunan yasa dışı dinlemelerde tutuklanan 2 polis müdürünü tahliye etmesiyle gündeme oturan hakim Serdar Ergül'ün yeni marifetleri ortaya çıktı. HSYK müfettişleri, daha önce tartışmalı dinleme kararlarından 18'inde imzası olduğu belirlenen Ergül'ün "önleme dinleme kararları"ndaki şaşırtıcı rolünü de ortaya koydu. Buna göre, İzmir'de 2009- 2013 arasında özel yetkili mahkemelerde alınan 93 bin 937 önleme dinleme kararının, 21 bin 871'inine bizzat Ergül imza attı. Üstelik, bu imzaları Van'dan İzmir'e atandıktan sonra görev yaptığı 2012- 2013 arasındaki 1 yıllık dönemde attı. Dosyaları tozlu raflardan indirip yeniden inceleyen müfettişler, şimdi bu önleme dinleme kararlarının usulsüz olup olmadığını araştırıyor. Tüm detaylar HSYK müfettişleri tarafından tek tek kayıtlara geçirilmeye başlandı.
POLİSLERE TAHLİYE
İzmir'de aralarında Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, rektör, gazeteci ve işadamlarının da bulunduğu 100'e yakın kişinin yasa dışı dinlenmesi kararlarının altında imzası bulunan hakim Ergül, bu dinlemelerle ilgili tutuklanan 2 polis müdürünü tahliye etmiş, ayrıca Askeri Casusluk Davası'nda verdiği kararlarla da şaşırtmıştı.
İzmir Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Serdar Ergül, geçen 13 Haziran'da Ankara'da gözaltına alınıp tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Banu Y.'yi serbest bırakmıştı. Savcılık bu karara itiraz etmişti. Ancak Ergül, CMK'nın "Bir karar veya hükme katılan hakim, yüksek görevli mahkemece bu hükme ilişkin olarak verilecek karar veya hükme katılamaz" maddesine aykırı olarak, itiraz kararını görüşen heyette de yer almıştı. Serdar Ergül, dosyaya eklenmiş yeni bir delil olmamasına rağmen, bu kez şüphelinin tutukluluğunun devamı yönünde oy kullanmıştı. Banu Y. 4 Temmuz'da tekrar tutuklanırken, HSYK da 11 Temmuz tarihli kararnamesiyle Ergül'ü İzmir Hakimliği'ne getirmişti.
Kaynak: Sabah