Palalı Parti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi destekçisi Barbaros Şansal'ın 'palalı' saldırganın CHP komplosu olduğu yönündeki iddiası üzerine savcıları harekete geçmeye davet etti.

ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gezi olayları sırasında CHP odaklı kurmaca senaryolara bir yenisi daha eklendi. Gezi olayları sırasında sahneye konan CHP'li sahte müftü karısı videosundan sonra 'palalı saldırgan' olayının da CHP'nin komplosu olduğu ortaya çıktı. Gezi eylemlerinin en büyük destekçilerinden olan modacı Barbaros Şansal, palalı saldırgan olayını AK Parti'nin üzerine yıkmak için CHP'nin tezgahladığını itiraf etti. AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, 'palalı' olayının CHP tezgahı olduğu iddiaları ile ilgili savcıları göreve çağırdı.

CHP zan altına girecek

İddiaların doğru çıkması durumunda CHP'nin çok ciddi bir zan altına gireceğini belirten Emekli Askeri Savcı Faik Tarımcıoğlu ise, "CHP'nin olaylar öncesinde illegal örgütlerle işbirliği yaptığı, iddiaların doğru çıkması durumunda ispatlanmış olur. Gezi Parkı eyleminin seyri baştan sona değişecek. İddialar doğru çıkarsa Gezi olayında A'dan Z'ye kimlerin olduğu ortaya çıkar. Burada en ciddi zararı da CHP görecek" dedi.

Sonuçları sıraladı

Barbaros Şansal'ın iddialarının doğru çıkması durumunda çıkacak sonuçları sıralayan Tarımcıoğlu, "Gezi meselesinin başında kimlerin olduğu ortaya çıkacak ve bu açıklama suç inkarı olarak değerlendirilecek. Gezi meselesinde kimlerin olduğu ve işledikleri suçlar ortaya çıkacak, palalı gösterinin dışında bir organize gösteri olduğu anlaşılacak. İddialar doğrulanırsa parlamentoya getirilecek ve parlamentodaki destekçileri ortaya çıkacak, çünkü bu bir rezalettir" şeklinde konuştu.

Savcılık soruşturma başlatmalı

Palalı saldırganın iktidar yanlısı olduğunu savunanlarının iç yüzünün ortaya çıkacağını vurgulayan Tarımcıoğlu, "Savcılık soruşturmayı başlatacak. Eğer iddialar doğru çıkarsa Gezi eyleminde rol alan odaklar ortaya çıkacak. Gezi eyleminin sivil itaatsizlik olmadığı, suç örgütleri tarafından organize edildiği deşifre edilecek" dedi.

CHP'nin vay haline!

İddiaların doğru çıkması durumunda, CHP'nin daha önceden illegal örgütlerle işbirliği yaptığı anlamına geleceğini belirten Tarımcıoğlu, "Sokak hareketleri, Molotoflu saldırı, taş atmak gibi eylemlerin destekçileri eğer mecliste yoksa bir süre sonra buharlaşır, kendiliğinden kaybolur. Ancak mecliste bu eylemlerin destekçileri varsa devam eder, kolay bitmez" şeklinde konuştu.

İddialar vahim

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında elinde palayla eylemcilere saldırarak bütün Türkiye'yi ayağa kaldıran ve CHP'nin AK Parti yandaşı ilan ettiği Sabri Çelebi'nin, CHP'nin AK Parti'ye karşı kurduğu komplonun figüranı olduğu iddia edildi. İddia, Gezi eylemleri destekçisi küfürbaz modacı Barbaros Şansal'dan geldi.

Gürsel Tekin de biliyor

Gezi eylemleriyle ilgili bir tartışma platformunda konuşan Şansal, "İsmini vermeyeceğim. Gerekirse de veririm. Ancak hukuki bir platformda veririm. Yine bir gece Taksim'deki bir kafede, CHP İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi bana Talimhane'den çok yakında palalı birinin çıkacağını konuştuklarını, bunu AKP'nin üzerine atacaklarını söyledi. Yalnız değildim. Yanımda Gürsel Tekin vardı. Başka şahitlerim de vardı" sözleri ortalığı karıştırdı. Şansal'ın internette yayınlanan videosunda çevresindeki izleyicilerin "Ne yapıyor bu adam

ya. Bu burada söylenir mi?" şeklinde tepki verdikleri görünüyor.