Öykü Ajans tekzip metni

TEKZİP METNİ

Milat Gazetesi'nin 13.07.2013 tarihli nüshasının 1. Sayfasında "Bakan'ı Gezici Öykü Savundu" ve 11. Sayfasında da aynı başlıklı yazılarda ve www.milatgazetesi.comadresinin 13.07.2013 tarihinde yer alan, gerçek dışı iddia ve ithamlarla müvekkilimizin kişilik haklarına saldırır mahiyette haberler yapılmıştır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Gazeteye ve kanunda yer alan kişilere gönderilen tekzip metinleri T.C Anayasası'nın 34/2 maddesi ve Basın Kanunu 14. Madde uyarınca müvekkillerimizin yasal hakkıdır. Ancak gazete tarafından yasal yollara başvurma hakkımız toplumda farklı intiba yaratılması amacıyla ağır hakaret içeren son derece çirkin kelimelerle servis edilmiştir. Gazetenin internet sitesinde künye bölümünde yer alan Erdal Şimşek (Sorumlu Müdür), Süleyman Karakulluk (Editör) kişilere tekzip metni gönderilmiştir. Bir an için yukarıda gösterilen şahısların mesleklerinin gösterilenden farklı olması durumunda dahi müvekkillerimize ve şahsımıza yüklenecek bir sorumluluk bulunmakta olup iş bu husus sadece gazetenin kendi internet sitesinde topluma yalan beyanda bulunduğunu göstermektedir.

Ayrıca yıllarca ülkemizin demokrasisine katkı sağlamak üzere siyasi danışmanlıklar yapan, iş dünyasının bilgi kaynağı olan, ülkemizin dış dünyada tanıtımına kendini adamış, kurumsallığı ve istikrarı prensip haline getiren müvekkillerimize yönelik bu gerçek dışı yayınlar kabul edilebilirlikten uzaktır. Müvekkillerin asla ve asla yayınlarda dile getirildiği üzere eylemcileri kışkırtma, tahrik gibi tek tweet'i yahut yayını bulunmamaktadır. Müvekkiller tam tersine sivil itaatsizlik eylemlerinin (2.) ikinci gününden itibaren eylemcileri sağduyuya davet etmişlerdir. Müvekkilerin tutum ve davranışlarının aynılarını Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül başta olmak üzere bir kısım hükümet üyeleri de göstermiştir. (Örneğin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı)

Yukarıda arz ve izah ettiğimiz üzere müvekkillere yönelik haksız ve hukuka aykırı iddia ve ithamlarla gerçekleri yansıtmadığı gibi müvekkillerimize ve şahsımıza yönelik ağır hakaret içermektedir. Asılsız iddialarla müvekkilimizin ticari itibarını zedeleyerek çıkar elde etmeye çalışılan şahıs ve şirketlere yönelik hukuki başvurular yapılmaya başlandığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Av. Altın Mimir