11 ayın sultanının görevlerinin başında yer alan oruç, yalnız aç ve susuz kalmak değildir. Orucun vücuda maddi ve manevi sayısız faydaları bulunmaktadır. Peki oruç tutmanın sağlığa ne gibi yararları vardır? Oruç tutmak vücutta nelere sebep olur? İşte detaylar...Oruç, başta mide olmak üzere, kalp ve damarları, dolaşım ve sinir sistemini korumamızı sağlayan bir dönemdir. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen oruç, vücudun dinlenmesi için tavsiye edilen ibadet, her derde deva her hastalığa şifa özelliği ile de dikkat çekmektedir. Sağlık açısından birçok faydası olan orucun fazla yemek yemenin yol açtığı sorunları ortadan kaldırmaktadır. İşte oruç tutmanın sağlığa faydaları...
ORUÇ TUTMANIN SAĞLIĞA YARARLARI!
- Kalp, midenin az çalıştığı bu dönemde mideye kan taşıma görevini daha az gerçekleştireceği için daha fazla dinlenme fırsatı bulacaktır.
- Oruç sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktadır ve bu gerçek bilimsel olarak ispatlanmıştır. Oruç esnasında vücutta bulunan yağ hücreleri aracılığı ile depolanmış yağlar yakılmaya başlanır.
- Mide kasları çalıştığı dönemde aşırı yorulduğu için oruçlu olunan dönemde daha az iş yapacak ve daha az yorulacaktır.
- Mide zarı, zarar gördüğü dönemlere oranla oruçlu olunan dönemde kendini onarma imkanı bulacaktır.
- Vücut, daha dingin ve daha sağlıklı çalışacaktır.
- Oruçlu olunan dönemde karaciğer hücreleri kendini yenileme fırsatı bulmaktadır.
- Karaciğer yağlanması oruç tutulan dönemde önemli oranda azalmaktadır. Kana salınan yağ, bu dönemde vücuttan daha hızlı atılmaktadır.
- Vücudun savunulmasında kullanılan globülinler ve albüminler daha az yük alan karaciğerden daha çok salgılanacaktır.
- Orucun insan sağlığına faydaları arasında böbreklere de önemli katkıları bulunmaktadır. Oruç tutulan dönemde kanda bulunan atık maddelerde azalma yaşanacak, dolaylı olarak böbreklerin daha az görev alması sağlanacaktır. Üre ve atıklar, böbrekler aracılığıyla daha kolay atılacaktır.
- Ayrıca, vücutta yer alan tüm üretim sistemleri de bu dönemde dinlenme ve yenilenme imkanına kavuşacaktır.