Ortadoğu'daki vekalet savaşlarının sonu geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: '"Suriye'de vekalet savaşının arkasında duranlar, Suriye'deki bir bölgesel savaşın durdurulmaması ve giderek büyümesiyle birlikte küresel bir savaşın içinde kendilerini bulurlar.' diye konuştu

ÖZLEM DOĞAN/KONYA

Konya'da düzenlenen Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı'nın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suriye'de vekalet savaşının arkasında duranlar, Suriye'deki bir bölgesel savaşın durdurulmaması ve giderek büyümesiyle birlikte küresel bir savaşın içinde kendilerini bulurlar. Ortadoğu'daki vekalet savaşlarının sonu gelmiştir. Suriye halkının istediği bir barışın sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Puslu havaları seven çakallara dikkat!

Zaman zaman bu konuda provokasyonların olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Milletimizi buradan bir kez daha uyarmayı bir vazife telaki ediyorum. Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen puslu havaları seven bazı çakallar olabilir. Dolayısıyla bu puslu havadan yararlanacak provokatörlere asla imkan tanımayın. 'Suriyelilere vatandaşlık veriliyor mu, verilmiyor mu?' tartışmaları üzerinden toplumsal hassasiyetleri kaşımak isteyenler olabilir. Türkiye buradaki Suriyeli kardeşlerimizden nasıl istifade edebilir, bunun üzerinde çalışılıyor" dedi.