Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu Benfica'yı sırtladı

Portekiz Ligi'nin 6. haftasında Benfica, deplasmanda Boavista'yı 3-0 mağlup etti. Türk oyuncular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu, skor katkılarıyla maça damga vurdu.

Milli futbolcular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun forma giydiği Benfica, Portekiz Ligi’nin 6. haftasında deplasmanda Boavista ile karşılaştı. Estadio do Bessa'da oynanan karşılaşmayı hakem Joao Pinheiro yönetti. Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu, maça ilk 11'de başlarken Benfica, mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Benfica'nın gollerini 11. dakikada Vangelis Pavlidis, 31. dakikada Orkun Kökçü ve 90+1'de Arthur Cabral kaydetti. Ayrıca, Benfica'nın ilk iki golünde asist yapan Kerem Aktürkoğlu, gösterdiği performansıyla dikkat çekti. Bu sonucun ardından Benfica, 13 puanla 3. sıraya yükselirken, Boavista 5 puanla 15. sırada kaldı.

Orkun Kökçü, maç boyunca 90 dakika sahada kalırken, Kerem Aktürkoğlu 71. dakikada Zeki Amdouni ile değiştirildi.

Milli yıldızlar Benfica'yı sırtladı

Benfica'da forma giyen milli oyuncular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu, sergiledikleri performanslarla göz doldurdu. Orkun, 31. dakikada attığı golle bu sezon Benfica formasıyla toplamda 3. golünü kaydetti. 23 yaşındaki oyuncu, daha önce Portekiz Ligi’nin 3. haftasında Estrela ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kızılyıldız'a da gol atmıştı.

Kerem Aktürkoğlu ise yaz transfer döneminde takıma katılmasının ardından skora katkı sağlamaya devam etti. Boavista karşısında Benfica’nın ilk iki golünde asist yapan Kerem, çıktığı 3 maçta da etkili oldu. İlk maçında 4-1’lik Santa Clara galibiyetinde takımının ilk golünü atan 25 yaşındaki oyuncu, ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2-1 sona eren Kızılyıldız mücadelesinde de açılış golünü kaydetmişti.