Yarım asrı deviren yaşlı çift izleyenleri duygulandırdı

TRT Belgesel'in 'Ömür Dediğin' isimli programında Gümüşhane'de yaşayan 86 yaşındaki Zeliha Ergin ve 89 yaşındaki Mustafa Ergin'in hayat hikayeleri ekranlara geliyor. Yaşlı çiftin arasındaki dialoglar ve hayat yaşantısı vatandaşları duygulandırdı.

Türk toplumunun yaşamını televizyon öncesi ve sonrası olarak ayırmak gerekiyor.

Öncesinde gençlere sadece iyi örnek teşkil edecek hikaye, tavsiye, efsaneler anlatılır ve televizyon programlarına yansıtılırken 1990'ların pembe dizilerin yerini karmaşık ilişkileri konu alan dizilere bıraktı.

Kadına şiddeti teşvik ediyorlar

Ancak bu diziler, kısa yoldan köşe dönme, aynı konak içerisinde birbirinin kuyusunu kazan aile bireyi örnekleri nihayetinde topluma yansıdı. Yayınlanan en masum diziler dahi bir mesaj içerir. Eşler, aile bireyleri, aynı şirket ortakları arasında akıl almaz, hayale gelmez çirkeflik toplum bireyleri içinde örnek teşkil ediyor.

Tolumsal şiddet, kadın cinayetleri, iğrenç tecavüz olayları, gücü yetenin kanun koyduğu örnekler topluma da sirayet etti.

'Hasret kaldık güzelliklere'

Bu tarz içeriklerden vatandaşları kurtarmaya çalışan 'Ömür Dediğin' isimli TRT programında Gümüşhane’de yaşayan 86 yaşındaki Zeliha Ergin ve 89 yaşındaki Mustafa Ergin’in hayat hikayeleri ekranlara geliyor.

Yaşlı çiftin arasındaki dialoglar ve hayat yaşantısı vatandaşları duygulandırdı.

Yorumlarda buluşan seyirciler, "Birbirinin kuyusunu kazan aile üyeleri dizileri yerine bu örnekler öne çıksa kadına şiddet bile kalmaz memlekette", "Bize ne oldu da hasret kaldık böyle güzelliklere? Bize ne oldu da imkansız geldi gerçek sevda? Çok şey kaybettik." gibi yorumlar paylaştı.