Oligarşinin beli kırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD genel kurulunda konuştu. Erdoğan, 'Bürokratik oligarşinin belini Başkanlık sistemi kırar. Türkiye bölünüyor diye ağlayan siyasetçiler var ama millet korkmuyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Bürokratik oligarşinin belini Başkanlık sistemi çok daha rahat kırar. Olay orada çok farklı şekilde gelişir. Karar alma, çok daha seri noktaya gelebilir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TÜMSİAD genel kurulunda yaptığı konuşmada muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tavrını ''edepsizlik'' olarak niteleyen Erdoğan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Bahçeli'nin muavini olarak gösterdi.

Erdoğan konuşmasında başkanlık sistemine vurgu yaparak ''Bürokratik oligarşinin belini Başkanlık sistemi çok daha rahat kırar. Olay orada çok farklı şekilde gelişir. Karar alma, çok daha seri noktaya gelebilir'' dedi.

Konuşmasında Bahçeli'yi eleştiren Erdoğan, ''Milliyetçiyim diyen MHP Genel Başkanı önce gitsin bu milletin edebinden nasiplensin, bu milletin adabını öğrensin'' diye konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması

"Adamları başkan seçilemez"

"BAŞKANLIK sisteminde ana ve yavru muhalefetin lideri "parlamenter sistem yeter, bunlar padişahlık özlemi içinde" diyorlar. Çıkaracakları adamların başkan olma ihtimali olmadığı için kaygılılar. Bütün mesele milleti kucaklamak, ama bunlar millete efendilik taslıyorlar. Biz de sıcak yataklarımızda mışıl mışıl uyuyor olabilirdik. Ama o zaman 'bu millet için' ne yaptın sorusuna cevap veremezdik."

MİLLET KORKMUYOR

"Hangi reforma el attıysak 'ülke bölünüyor' dediler. Ne oldu? Ekonomisi ile güçlü bir Türkiye var. Hakkını söke söke alan bir Türkiye var. Kararlarına değer verilen, parmakla gösterilen bir Türkiye var. 'Türkiye bölünüyor' diye ağlayan siyasetçinin bu milletle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Siz korku içinde olabilirsiniz ama bu millet korkmuyor."

Mesele edep meselesi

''Edep. Mesele bu. Milliyetçiyim diyen MHP Genel Başkanı önce gitsin milletin edebinden nasiplensin. Bütün başarısızlığına rağmen o koltukta oturuyor. Oturabilirsin ama bütün mesele edep sahibi olabilmekte. Bu ülkede üniversite öğrencilerinin sokağa dökülmesine müsaade etmeyiz. Bahçeli her türlü tahrike başvuruyor. Kusura bakmasın bu millet sahipsiz değil. 'Vur de vuralım, öl de ölelim' diye bağıracaklar sen de genel başkan olarak 'Sabırlı olun, günü gelecek' diyecek.

Bahçeli ve onun muavini Kılıçdaroğlu sıcak koltuklarında oturacak diye biz kana müsaade edecek değiliz. Ey Bahçeli sen nasıl milliyetçisin? Sen bu ülkeye verdiğin zararı anlat? Biz iktidarı sizden aldık. Batsın senin milliyetçiliğin. Slogan atmakta, hakaret etmekte çok iyi. Söylediklerim aslında bir yerlere bir duyurudur. Yargı ne iş yapar merak ederim. Bahçeli'nin de, Kılıçdaroğlu'nun o 63 isme söz söyleyecek birikimi, kalibresi yoktur. Bu iki zihniyet geçmişte cetvelle kafatası ölçüyorlardı. Bugüne kadar bu ülke için ne yaptı onlar?''