Okullarda uyum haftası bugün başlıyor

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum programı, bugün başlıyor. Program kapsamında öğrenciler ve öğretmenler, tanışma etkinlikleriyle bir araya gelecek.

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen uyum haftası bugün itibarıyla başladı. Bu hafta boyunca, öğrencilerin okula ve öğretmenlerine daha kolay alışabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ortaokul ve Ailelere Rehberlik Çalışmaları

Ortaokula başlayacak öğrenciler için uyum programı, 9 Eylül haftasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte öğrencilere, yeni eğitim ortamlarına adapte olmaları için rehberlik çalışmaları yapılacak. İlkokula başlayacak öğrencilerin aileleri için ise eğitim yılının ilk gününde "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu düzenlenecek.

Aileler çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere katılacak

Uyum haftasına aileler de dahil edilerek, ortaokula başlayacak öğrencilerin velilerine 9 Eylül’de "Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi" sunumu yapılacak. Sunum öncesinde, aileler için tanışma etkinlikleri ve okulun iç ve dış mekanlarının tanıtımı da gerçekleştirilecek. İkinci gün ise öğrenciler için rehberlik çalışmaları planlanacak. Etkinlik saatleri okul müdürlükleri tarafından belirlenecek olup, ailelerin çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere katılması öneriliyor.

Liseye Hoş Geldin

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl liseye başlayacak öğrenciler için "Liseye Hoş Geldin" adlı, 8 bölümden oluşan bir rehber kitap hazırladı. Bu kitaplar, lise müfredatındaki yenilikler hakkında bilgilendirme yapmayı, derslerin nasıl çalışılması gerektiğini anlatmayı ve lise dönemi boyunca kullanabilecekleri eğitim platformlarını tanıtmayı amaçlıyor. Kitaplar, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce gibi derslerdeki yenilikleri içeriyor ve "https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin" adresinden erişilebilir.

Öğretmenlere Yeni Müfredat Eğitimi

9 Eylül'de başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı ile birlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf seviyelerinde kademeli olarak uygulanacak. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatın uygulanması için öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Eğitici Eğitimi Kursları" düzenledi. 9 bini aşkın öğretmen, bu kurslara katılarak müfredat değişiklikleri konusunda eğitim aldı ve bu öğretmenler, yarından itibaren kendi illerinde meslektaşlarına bu değişiklikleri aktaracak.