Milyonlarca öğrenci 15 tatilin bitmesi ile okulun yolunu tuttu. Tatili çok seven öğrenciler şimdiden tatilin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.
Peki bu yıl üç ay tatiller ne zaman başlayacak? İkinci dönem ne zaman bitecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların kapanma tarihi belirdi. Buna göre yazın tatil planı yapan veliler ve öğrenciler için açıklama geldi. İşte 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı kapsamında belirlenen okulların kapanma tarihi yani yaz tatili kesin tarihi.
2018 OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?
Bu sene 05 Şubat 2018 tarihinde sona eren Sömestr tatilinin ardından okullar açıldı. Yaz için plan yapanlar okulların ne zaman kapanacağı merak ediyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde okullar 08 Haziran 2018 cuma günü sona erecek ve öğrenciler uzun bir yaz tatiline girecek.
YAZ TATİLİNDEN SONRA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Yaklaşık 3 buçuk aylık yaz tatilinin bitmesinin ardından okullar Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği tarihe göre 17 Eylül 2018 pazartesi günü başlayacak. Özellikle tatil planı yapan veliler için uyarıda bulunan MEB ilk okula yeni başlayacak öğrenciler için okulların bir hafta önce açılacağı uyarısında bulundu.
BU DÖNEM HANGİ GÜNLER RESMİ TATİL OLACAK?
İkinci dönem için resmi tatil günleri belirledi. Buna göre 23 Nisan ve 1 Mayıs okullar tatil olacak. 19 Mayıs cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle resmi tatil değil haftalık tatil olarak değerlendirilecek.
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)
ÖNÜMÜZDEKİ SENE SABAHÇI ÖĞLENCİ SİSTEMİ DEĞİŞİYOR!
Sabahçı ve öğlenci sistemi tamamen değişiyor. Artık öğrenciler okullarda tam gün eğitim alacak. Peki tam gün sistemi nasıl olacak? İşte öğrencileri üzen haberle ilgili akıllara takılanlar
Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin sorusu üzerine tam gün eğitimle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Tek tip değil, başka şey anlaşılabilir. Tam zamanlı eğitim. Yani öğlenciler, sabahçılar diye bir şey vardı ya. Hem sabahçıyım hem öğlenciyim. Öğlenleyin okulda olacaklar, yemeklerini yiyip aynen çalışanlar gibi. Nasıl işe gidiyorsun, sabah gidip akşam geliyorsun. Okula da sabah gidip akşam geliyorsun sistemine dönecek"