Okul servislerine denetim

Okul servislerinde ailelerin şikayetleri AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı'nda yürütülen bir proje ile ele alınıyor. Genel Başkan Yardımcısı Genel Prof. Dr. Nükhet Hotar, yapılan şikayetlerin başında aynı servisin hem memur, hem öğrenci taşımasın kullanılması, buna bağlı olarak aşırı hız yapılması olduğunu belirtti.

ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Okulların açılması ile hareketlenen öğrenci servisleri kontrole tabi tutulacak. Sosyal Sorumluluk kapsamında çalışmalar yürüten AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı çoğu ilkokul, ortaokul olmak üzere binlerce öğrenciyi taşıyan öğrenci servislerinin güvenli olmaları yönünde çalışma başlatılıyor. Genel Başkan Yardımcısı Genel Prof. Dr. Nükhet Hotar, yapılan şikayetlerin başında aynı servisin hem memur, hem öğrenci taşımasın kullanılması, buna bağlı olarak aşırı hız yapılması olduğunu vurguladı.

C plakalara denetim

Çalışma kapsamında her belediyede farklı uygulamalar ile trafiğe çıkan c plakalı servis araçlarının aynı standartlar ve aynı kurallar çerçevesinde trafiğe çıkması, servis sürücüsü ve servis elemanlarının eğitimden geçirilmesi, mevcut durumda kağıt üzerinde olan kuralların uyulması ve denetlenmesinin etkin bir şekilde sağlanması, trafik kuralları ihlallerinde ağır ceza uygulamaları gibi konular alınacak.

Aşırı hız yapılıyor

Konu ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar okulların açılması ile mesailerine başlayan servisler ile taşınan öğrencilerin güvenliği hakkında yapılan şikayetler doğrultusunda konuyu gündeme aldıklarını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Hotar, gelen şikayetler içerisinde en çok aynı servisin hem memur, hem öğrenci taşımasında kullanılması ve buna bağlı olarak aşırı hız yapılmasının olduğunu belirterek, "Bu durum doğal olarak aileleri kaygılandırmaktadır. Bu anlamda Hem Servis sürücülerimizin hem de taşınan öğrencilerimizin güvenliğini düşünerek çalışmayı başlatacağız" diye konuştu.