Okçulukta Rio için kota umudu Mete Gazoz

Okçulukta 2016 Rio Olimpiyatları için henüz kota alamayan Türkiye'nin en büyük kota umudu, 17 yaşında olmasına karşın büyükler kategorisinde yarışan Mete Gazoz oldu.

Okçulukta 2016 Rio Olimpiyatları için henüz kota alamayan Türkiye'nin en büyük kota umudu, 17 yaşında olmasına karşın büyükler kategorisinde yarışanMete Gazoz oldu.

Yaşı itibarıyla yıldızlar kategorisinde olmasına karşın, 3 yıldır iki kategori üstündeki büyüklerde yarışan ve A milli takımda ter döken Mete Gazoz, Çin'in Şanghay kentinde 26 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde yapılan Dünya Kupası 1. ayak müsabakalarında klasik yayda ilk dörde girmeyi başararak, Türkiye'nin okçulukta 2016 Rio Olimpiyatları için kota umutlarını artırdı.

İngiltere'de Nottingham şehrinde 23-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası Avrupa Kıtası Kota yarışmalarında ve Antalya'da 13-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Kupası'nda mücadele edecek Mete Gazoz, hedefleri 12'den vurarak Rio için kota almaya çalışacak.

"Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak"

Milli sporcu Mete Gazoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları için hazırlık kamplarının yüksek seviyede devam ettiğini belirterek, "Olimpiyatlar için kota almak hedefimin altında bir basamak. Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak." dedi.

"Performansı çok yüksek, yetenekli bir oyuncu"

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Alper Aytaçoğlu da "Mete, yüksek performans göstererek milli takımda mücadele ediyor. Milli takımda yarışmasının tecrübesini bir kat daha artırdığını düşünüyoruz. Mete, okçuluk sporu için performansı çok yüksek, yetenekli bir oyuncu." şeklinde konuştu.