Okan Buruk neşteri vurdu

Şampiyonlar Ligi'nde hedeflediği üç puanı alamayan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, son 4 maç boyunca, ilk 11'deki futbolcunun 10'unu değişmezken, Başakşehir maçında farklı oyuncular da sahada olacak.

GalataSaray, Kopenhag maçı sonrasında değişikliklere gidecek. Sarı-kırmızılılar, son 4 maçta lig ve Avrupa'da aynı 10 oyuncuyla sahaya çıkarken, Danimarka ekibine karşı Tete - Ziyech rotasyonuna gitmişti. Teknik direktör Okan Buruk, takımın yorgunluğunu göz önünde bulundurarak Başakşehir karşılaşması için yeni oyunculara şans verecek.

İlk değişiklik sol bekte yaşanacak. Angelino'nun formsuz performansının ardından Kazımcan sahada şans bulacak. Ayrıca yoğun maç temposunda yorulan Mertens dinlendirilecek.

Davinson Sanchez formayı giyecek

Ndombele ve Zaha, kısa sürede ilk 11'e monte edilecekler. Süper Lig'de +3 yerli kuralını çözmek için bazı maçlarda kaleyi Muslera yerine Günay Güvenç koruyacak. Ayrıca uzun bir süre birlikte oynayan Nelsson ve Abdülkerim, artık dönüşümlü olarak Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez'e formayı bırakacaklar.

Bu değişikliklerle G.Saray, takımın enerjisini ve performansını artırmayı hedefliyor.

Davinson Sánchez kimdir?

Davinson Sánchez Mina (d. 12 Haziran 1996), Kolombiyalı futbolcudur ve Galatasaray takımında stoper pozisyonunda görev almaktadır. 2017 yılında Tottenham Hotspur'a yaklaşık 42 milyon £ bonservis bedeliyle transfer olarak kulüp tarihinde rekor bir transfer gerçekleşmiştir.

Kulüp Kariyeri:

Sánchez, genç yaşta futbol kariyerine América de Cali'nin genç takım akademisinde başlamış ve daha sonra Atlético Nacional'a transfer olmuştur. İlk profesyonel maçına 27 Ekim 2013 tarihinde çıkmıştır.

2 Mart 2016 tarihinde Sánchez, Atlético Nacional adına Copa Libertadores'te Sporting Cristal'a attığı golle dikkat çekmiştir.

Barcelona ve diğer kulüplerin ilgisini çekmesine rağmen, Sánchez FC Barcelona B takımında başlamak istemediği için Barcelona'nın teklifini reddetmiştir.

Haziran 2016'da Sánchez, Hollanda'nın Ajax kulübüyle beş yıllık sözleşme imzalamış ve burada performansını sürdürmüştür. İlk golünü 24 Eylül'de attığı PEC Zwolle maçında kaydetmiştir.

18 Ağustos 2017'de Tottenham Hotspur, Sánchez ile altı yıllık bir sözleşme imzalamış ve 42 milyon £ bonservis bedeli ödemiştir.

15 Mayıs 2018 tarihinde Sánchez, Tottenham ile yeni sözleşme imzalayarak kulüpte kalışını uzatmıştır.

Tottenham'daki kariyeri boyunca birçok maçta görev almış ve 2020-2021 FA Cup beşinci turunda Everton'a karşı bir maçta 2 gol atmıştır.

Ancak, 15 Nisan 2023'te sakatlanan Clément Lenglet'in yerine oyuna girdiği bir maçta Tottenham taraftarları tarafından yuhalanmıştır.

Milli Takım Kariyeri:

Sánchez, Kolombiya milli futbol takımının antrenman kadrosuna Şubat 2016'da çağrılmıştır.

2018 FIFA Dünya Kupası için Kolombiya milli takımının 23 kişilik kadrosunda yer almıştır ve turnuvada önemli bir rol oynamıştır.

2019 Copa América'da da milli takımın önemli bir oyuncusu olmuş ve Arjantin karşısında gol yemeden maçı tamamlamalarına yardımcı olmuştur.

2021 Copa América'da Kolombiya milli takımının kadrosunda yer almış ve takım bronz madalya kazanmıştır.

19 Kasım 2022'de Paraguay'a karşı attığı golle milli takımdaki ilk golünü kaydetmiştir.