Öğretmen atamalarında yeni dönem resmen başladı

Yürürlüğe giren Yeni yönetmelikle, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanı artık adayların KPSS puanı ile sözlü sınavdaki performanslarının eşit şekilde değerlendirilmesiyle belirlenecek.

Haber: Marina Mussa

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Önceki uygulamada KPSS puanlarıyla bir sıralama elde eden öğretmen adayları arasında tüm atamalar mülakatla yapılıyordu.

Yeni yönetmeliğe göre, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi.

Yeni sistem ilk kez uygulanacak

Yeni uygulamanın ilk testi, duyurulan 20 bin öğretmen atamasında gerçekleştirilecek. Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri, 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava girecekleri merkezler, 10 Haziran'da duyurulacak.

Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında objektif kriterlere dayalı olarak sözlü sınavların yapılması için yazılı sınavlardaki uygulamalara benzer bir dizi önlem alacak.

İşte o yeni düzenleme

Millî Eğitim Bakanlığından: SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 3/8/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Sözlü sınav başarı puanı KPSS puanının %50’si ile sözlü sınavdan alınan puanın %50’si alınarak belirlenir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınav” ibaresinden sonra gelmek üzere “başarı” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.