O dergiye saldırı: En az 12 ölü

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nın Paris'teki merkezine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi, saldırıda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Paris'teki merkezine saldırı düzenlendi, olayda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Dergi, daha önce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın karikatürünü yayınlamış, büyük tepki toplamıştı. Saldırının nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itrafiye sevk edildi.
Dergiye kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 11 kişiden 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Görgü tanıklarının ifıadesine göre 2 siyah kapşonlu adam ellerindeki kalaşnikoflarla binaya girdikten sonra ellerindeki uzun namlulu silahlarla gelişi güzel ateş ettikten sonra binadan kaçarak uzalşatığını kaydetti.
KABİNE ACİL TOPLANDI
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise kabineyi acil toplantıya çağırdı.
HOLLANDE: FRANSA ŞOKE OLMUŞ DURUMDA
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olay yerinde açıklama yaptı.
Bu bir terör saldırısıdır diyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande şu açıklamalarda bulundu: ''Fransa bu olayla şoke olmuş durumda.
BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR
Bu bir terör saldırısıdır. Bu ifade özgürlüğüne saldırıdır. Her noktada güvenlik önlemleri alacağız. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz.Kimse Fransa'da bu şekilde davranamaz''.