Nijerya'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 378'e çıktı

Nijerya'da kolera salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 378'e yükseldiği bildirildi.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Jide İdris, ülkede bulaşıcı hastalık salgınlarına ve halk sağlığı açısından önem taşıyan olaylara yönelik mücadelelere ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

İdris, kolera salgınının ocaktan bu yana başkent Abuja'nın yanı sıra ülkenin 36 eyaletine bağlı 339 bölgeye yayıldığını belirtti.

Bu süre zarfında 14 bin 237 kolera salgınının görüldüğünü kaydeden İdris, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 378'e çıktığını söyledi.

İdris, bu yıl iki önemli kolera dalgası yaşandığını ve son dalganın, şiddetli yağışlar ile ardından gelen sellere ilişkili olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine kolera salgınıyla mücadele kapsamında 669 bin 569 doz kolera aşısı teslim etmişti.

Kolera salgını nedeniyle 26 Haziran'da "ulusal acil durum" ilan edilen Nijerya'da geçen yıl 3 binden fazla kolera vakası görülmüş, salgında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

"Vibrio" bakterisinin neden olduğu, gıda ve su yoluyla bulaşan kolera, ishale ve dolayısıyla vücutta su kaybına yol açıyor. Hastalık tedavi edilmediği takdirde ölümcül olabiliyor.

Nijerya'da temiz su yetersizliğinin yanında tıbbi müdahalenin etkin yapılamaması da hastalık ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve M çiçeği virüsü gibi salgın hastalıklara da sık rastlanıyor.