Nihat Hatipoğlu’na Diyarbakır’da sevgi seli

Kentte bulunan bir alışveriş merkezinde  Diyarbakırlılarla buluşan İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat  Hatipoğlu''na vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Barış Ünal / Diyarbakır

Doğup büyüdüğü şehirde sevenleriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır'ın kendisi için özel bir kent olduğunu ve şehirde sevenleriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Prof. Dr. Hatipoğlu “Diyarbakır’a her geldiğimde heyecanlanıyorum çünkü bende bu toprakların çocuğuyum. Sur’da doğdum yani buralıyım. Allah dirliğimizi, birliğimizi ve kardeşliğimiz bozdurmasın inşallah. Allah bizleri birbirini sevenlerden eylesin. Rabbim buralara hizmet etmemi nasip eylesin, bu yoldan ayırmasın” dedi.

Mazlumları unutmayalım

Mazlum coğrafyaların mağdur insanlarına dikkat çeken Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, “Bol bol sevgili peygamberimize selatu selam getirelim. Birde etrafımıza bakalım. Etrafımızda mazlum insanlar olabilir, elimizden geldiği kadar onları hatırlayalım. Hatırlamak sadece maddi yardımda bulunmak değildir, gülümsemek tebessüm etmek dahi sadakadır. Güzel kelime söylemek sadakadır diyor peygamberimiz” değerlendirmesinde bulundu.