Dükkanının bir haftalık gelirini depremzedelere bağışladı

New York'ta yardımseverliği ile tanınan Türk pizzacı Hakkı Akdeniz, en çok kazanan dükkanının bir haftalık tüm gelirini 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlara bağışladı.

New York'ta yardımseverliği ile tanınan Türk pizzacı Hakkı Akdeniz, en çok kazanan dükkanının bir haftalık tüm gelirini 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlara bağışladı.

Akdeniz, Manhattan’ın Soho bölgesinde bulunan ve ilk göz ağrısı pizza dükkanında, Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Depremlerin olduğu gün iş gezisi için Texas’ta bulunduğunu anlatan Akdeniz, o gün çok duygulandığını, yaşananları ve hissettiklerini hala tarif edecek kelime bulamadığını söyledi.

Akdeniz, depremzedelere yardım için hemen harekete geçtiğini belirterek “Dedim ki en çok iş yapan dükkanımın bir haftasının bütün satışını oradaki kardeşlerime göndereyim. Ve Soho’daki dükkanı seçtim. O hafta da çok şükür işimiz de iyiydi ve 22 bin dolar para topladık. Bir dolarını bile cebime koymadım. Hatta çalışanlar için kredi kartlarına verilen bahşişleri bile dahil ettim ama o bahşişleri ayrıca çocuklara cebimden ödedim." ifadesini kullandı.

Dükkanın bir haftalık satışından toplanan miktarın bir kısmını kuruluşlar üzerinden, çoğunu da elden depremzedelere ulaştırdıklarını aktaran Akdeniz, yakın çevresi ile "gofund" adlı internet sitesi üzerinden de 50 bin dolar yardım topladıkları bilgisini paylaştı.

Akdeniz, depremlerden sonra başta New York Belediye Başkanı Eric Adams olmak üzere kendisini her kesimden yüzlerce Amerikalının aradığını, başsağlığı dileyerek üzüntülerini dile getirdiğini belirtti.

- "Birlik, beraberlik her zaman güzel bir şeydir"

Depremzedelerin dışında 9 yıldır New York’taki başta evsizler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine de haftada 2 gün farklı noktalarda düzenli olarak ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Akdeniz, bazen aynı gün 500 kişiye yardım ettiklerini dile getirdi.

Akdeniz, şöyle devam etti:

"Normal caddede, 4-5 tane uzun masa açıyoruz, ilk önce yemek sonra elbise sonra da ilaç dağıtıyoruz. Daha sonra onlarla konuşuyoruz, dertlerini dinliyoruz. Mesela; şu an benim yanımda 6 evsiz çalışıyor. Arkadaşlara gönderiyorum. Biri 'inşaatçıyım' diyor, inşaatçı arkadaşları 'adam lazım mı?' diye arıyorum. Bana 'İyi misin? Adam evsiz çalar' filan diyorlar. İlk önce keşke bu içimizdeki ön yargı olmasa diyorum."

Bir zamanlar kendisinin de evsizler arasında bulunduğunu söyleyen Akdeniz, şunları kaydetti:

"Ben o günleri hatırlıyorum, biliyorum ne kadar zor olduğunu. Onların şu an çektiği acıların hepsini inanın hissediyorum, çok zor. Herkes iyilik yaparsa dünya güzelleşir. Birlik, beraberlik her zaman güzel bir şeydir. Bizim insanlar olarak burada ne kadar gerçekten kaldığımızın hiçbir garantisi yok. Hepimiz gelip geçici, giderken de hiçbir şey götürmeyeceğiz. Biz ne yaptıysak onu götüreceğiz, iyilik ve kötülük, iki tane şey. İyilik zaten bedava, kötülük ise sana masraflı oluyor. Hep iyilik yapalım, iyi olalım, insanlara iyi örnek olalım.”

Diyarbakır’da doğup büyüyen Akdeniz, 2009'da Soho’daki ilk küçük pizza dükkanını açtı.

Şu an New York'ta 14 dükkanı bulunan Akdeniz, ABD Kongresinden eyalet yönetimine, iş dünyasından sosyal kurumlara kadar birçok yerden "başarılı göçmen", "yardımsever", "toplum lideri" gibi alanlarda ödül aldı.