Nevruz umut olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yaptığını vurgulayarak, yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelere ait tutanakların açıklanacağını bildirdi. Erdoğan, ''Biz diyoruz ki bu nevruz, umut olsun. Bu nevruz çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Bu nevruz, gülen yüzlerin arttığı bir nevruz olsun'' dedi.

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Panorama 1453 gibi Çanakkale'de de Panorama 1915'i yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, '' Çanakkale Zaferi okumasını bilenler için görmesini bilenler için idrak kabiliyeti olanlar için bizim millet vasfımızı perçinlediğimiz bizim adeta şehitlerin kanıyla millet tarifini yaptığımız yer olmuştur. Millet nedir? Bu soruyu soranlara şunu söyledik; millet Çanakkale ruhudur diye cevap verdik. Bundan sonra da milleti biz böyle tanımlayacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Siyasetini terörün varlığı üzerine kurmuş, CHP, MHP ve BDP'ye, diğer tüm savaş baronlarına rağmen biz bu meseleyi çözeceğiz. Onlardan gizlediğimiz hiç bir şey yok. Açıklanacak bir konu olduğunda açıklarız. Sürecin hassasiyeti nedeniyle az konuşuyor, az açıklama yapıyor olabiliriz. Bunu, bizim bir şeyleri gizlediğimiz anlamına getirmeye gayret edenler kusura bakmasınlar; yeri geldiğinde bunlar açıklanır. Asla bir pazarlık içinde değiliz, olmadık, olmayız. Şehitlerimizi incitecek hiç bir girişimin içinde olmadık, olmayız. Sayın Bahçeli; şehitlerimizin konumunun konusunu, onların bulunduğu makamı bizim anlayabileceğimiz kadar senin anlama kıratın yoktur''

Ne içiyorlar?

Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirirken, ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Ben Rizeli'yim. Siz böyle içmeye devam ederseniz, elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz'' diye konuştu.

Esed'li utanç karesi

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: ''Kılıçdaroğlu, 'İmralı'nın gazetelerde yayınlanan ifadelerinin Cumhuriyet tarihinin en utanç verici belgesi olduğunu' iddia etti. Cumhuriyet tarihinin en utanç verici belgesi, milletvekillerinin Türkiye düşmanı diktatörlerle çektiği o fotoğraf kareleridir."

Doğu'da CHP ve MHP yok

MHP'nin de terör meselesinin bitmemesi için elinden ne geliyorsa yaptığını kaydeden Erdoğan, ''Doğu ve Güneydoğu'da 'CHP ve MHP' diye bir parti yok. Diğer bölgelerde 'BDP' diye bir parti yok. Ama Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde AK Parti diye bir parti var. Bugüne kadar yaptığımız her reforma 'Türkiye bölünecek' diye karşı çıktılar. Onlar böyle dedikçe Türkiye bütünleşiyor, güçleniyor'' şeklinde konuştu

Nevruz umut olsun

Erdoğan, Mart ayının düşen cemre, ısınan hava, yeniden dirilen tabiatla baharın, dirilişin, uyanışın ve umudun ayı olduğunu belirterek, ''Biz diyoruz ki bu nevruz, umut olsun. Bu nevruz çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Bu nevruz, gülen yüzlerinin arttığı adeta arttığı, adeta zirve yaptığı bir nevruz olsun'' dedi.

Tam gün için yeni düzenleme

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve doktorlarla buluşacağı programa rahatsızlığı sebebiyle katılamadığını belirten Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun toplantıya katılarak plan ve yol haritasının orada devam ettiğini kaydetti.