Netanyahu'nun tehdidi ABD'de karşılık buldu

Terör devleti İsrail'in başbakanı Netanyahu, ABD'yle sürtüşme pahasına bile olsa' İran'ın nükleer silahlanmasına izin vermeyeceklerini söylemişti. Bu tehditten bir gün sonra ABD'li senatör Graham'dan Netanyahu'nun duymak istediği açıklama geldi.

Milatgazetesi.com/Detay

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bunu 40 yıldır arkadaşım olan Joe Biden'a söyledim ve ona 'Anlaşma olsun ya da olmasın, İran'ın nükleer silahlanmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz' dedim. Büyük dostumuz ABD ile sürtüşme ile varoluşsal tehdidi ortadan kaldırmak arasında bir seçim yapmamız gerekirse ki umarım bu olmaz, varoluşsal tehdit kazanır." şeklinde konuştu.

Açıkça cevap verdiğini söylemedi

Tehdit gibi sözlerin ardından ABD'li senatör Lindsay Graham'dan dikkat çeken açıklama geldi.

Graham, açıkça Netanyahu'ya cevap verdiğini belirtmedi.

'İsrail Biden'ın hamlelerinden endişeli'

Netanyahu'yu, "son 15 yıldır dünyanın en güçlü liderlerinden biri" olarak nitelendiren Graham, İsrail'in, İran nükleer anlaşması ve ABD Başkanı Joe Biden'ın buna yeniden katılma hamleleri konusunda "oldukça endişeli" olduğunu söyledi.

Graham, "İsrail'de sahadaki farklılıklar ne olursa olsun, iki mesaj var. 'Teşekkürler Amerika, desteğinize ihtiyacımız var' ve 'lütfen İranlıların nükleer silah elde etmesine izin vermeyin çünkü bu, dünyadaki istikrarı yok edebilir'. Yani İsrail'deki herkes, İran nükleer anlaşmasının kötü bir fikir olduğu fikrinin arkasında birleşmiş durumda." şeklinde konuştu.