NATO'dan dikkat çeken Türkiye paylaşımı

NATO'ya bağlı bir hesaptan yapılan paylaşımda; Türkiye'ye dikkat çeken bir mesaj gönderildi. Mesajda, Türkiye'nin hava konusunda önemli bir NATO müttefiki olduğu belirtildi. Ayrıca "Turkey" yerine "Türkiye" kullanıldı.

NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı, Twitter hesabından Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'ların fotoğrafını paylaşarak, Türkiye'nin hava sahasını korumaya katkıda bulunan bir NATO müttefiki olduğu mesajını verdi.

İngilizce yayımlanan mesajda, "Turkey" yerine "Türkiye" kullanılması dikkat çekti.

Söz konusu mesajda şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye, Müttefik hava sahasının korunmasına katkıda bulunan bir Müttefiktir. Pencerenin neden baloncuk gibi göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Tek parça polikarbonat kabarcık kanopi, 360 derece çepeçevre görüş sağlar. NATO, hava sahasının bütünlüğünü, güvenliğini ve güvenliğini sağlar.''

Turkiye ???????? is one Ally who contributes to protecting Allied airspace.Ever wonder why the window looks like a bubble? The single-piece polycarbonate bubble canopy provides 360° all-round visibility.NATO ensures the integrity, safety and security of its airspace.@tcsavunma pic.twitter.com/ptMSJ86bDu

— NATO JFC Naples (@JFC_Naples) April 12, 2022 Artık 'Turkey' yok

Türkiye, "Türkiye" adının İngilizce metinlerde daha da yaygın şekilde kullanılması için harekete geçmişti.

İhraç edilen ürünlerin üzere basılan "Made In Turkey" ibaresi değiştirilerek "Made In Türkiye" şekli verilmişti.

Dışişleri Bakanlığı İngilizce sayfasında "Türkiye" adını kullanmaya başladı.

Dışişleri Bakanlığı ise, web sitesinde değişikliğe giderek "Turkey" yerine "Türkiye" ifadesini kullanmaya başlamıştı.

Aynı şekilde Anadolu Ajansı (AA) ve TRT World de İngilizce yayınlarında "Turkey" yerine "Türkiye" ifadesini kullanmaya başlamıştı.

Kaynak: Haber7