Müze çalışanı sanat eserini fark edemedi: Çöpe attı

Müzede yeni işe başlayan çalışan, "All The Good Times We Spent Together" isimli eseri fark etmeyerek çöpe attı. İçecek kutusu sanat eseri tam zamanında çöp poşetinden kurtarıldı.

Hollanda'da LAM müzesinde meydana gelen olayda müze şoku yaşadı.

Bir mekanik çalışanı, Fransız sanatçı Alexandre Lavet'in "All The Good Times We Spent Together" isimli, ilk bakışta atılmış ve ezilmiş gibi görünen bu içecek kutularının aslında bir sanat eseri olduğunu fark etmedi. Sonrasında çalışan, eserleri yanlışlıkla çöpe attı.

Alışılmadık yerlerde sergileniyordu

Eserlerin genellikle ziyaretçileri şaşırtmak amacıyla alışılmadık yerlerde sergilendiğini açıklayan müzenin sözcüsü Froukje Budding, söz konusu sanat eserinin bu sebeple asansörde sergilendiğini belirtti.

Guardian'da yer alan habere göre, Küratör Elisah van den Bergh, kısa bir tatilden döndükten sonra kutuların kaybolduğunu fark etmesiyle birlikte tam zamanında çöp poşetinden çıkararak onları kurtardı.

Sadece işini yaptı

Eser şimdi daha geleneksel bir sergileme alanı olan bir kaide üzerine yerleştirilirken, Budding, çalışan hakkında, kötü bir niyet olmadığını, sadece işini yaptığını belirtti.

Açıklamasının devamında Budding, kutuların uzun süre kaidede kalmayacağını ve daha dikkatli bir sergileme yerine taşınacağını kaydetti.