Mustafa Sarıgül, Şişli'ye nasıl döner?

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilmeyi bekleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili gündemi sarsacak iddialar gelmeye devam ediyor.

SARIGÜL'DEN MUHTARLARA "AK PARTİLİ ADAYLARLAGÖRÜŞMEYECEKSİNİZ" TEHDİDİ

Halen Şişli Belediye Başkanlığı görevine devam eden Mustafa Sarıgül'ün bu sabah muhtarları Levent'tekiTatlıses Kebap'ta topladığı ortaya çıktı.

Mahalle muhtarlarına Ak Partili aday adaylarıylagörüşmemeleri konusunda tembihte bulunan Sarıgül'ün, muhtarları Ak Partili adaylarla yakın ilişki içine girmemeleri konusunda uyardığı öğrenildi.

Sarıgül'ün muhtarlara "Size yardımlarımı keserim. Özellikle Ak Partili aday adayları ile benden habersiz görüşmeyeceksiniz. Aksi halde sonuçlarına katlanırsınız" şeklinde tehditvari ifadelerkullandığı aktarılıyor.

GÖLGE BAŞKAN OLARAK KALABİLME PAZARLIĞI

Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kadir Topbaş ile gireceği seçimyarışından mağlubiyetle ayrılması durumunda Şişli'yi yeniden yönetebilmenin planlarını yaptığı da ortaya çıktı.

CHP yönetimi ile bu konuda da pazarlığa oturan ve adaylık için bunu şart koşan Sarıgül'ün Şişli'yedönüş planı iddiaya şöyle işleyecek:

Mustafa Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak. Bunun yanında oğlu Emir Sarıgül Şişli'den belediye meclis üyesi olarak yedek birinci sıraya yazılacak. Seçimi kazanamazsa; Şişli'de CHP'li bir meclis üyesi istifa edecek. CHP yedek birden Emir Sarıgül'ün meclise girmesi sağlanacak ve asıl üyeolacak. Ardından başkan görevinden istifa edecek. Ve meclis Emir Sarıgül'ü başkan seçecek.

Arka planda kalarak Şişli'yi yönetme planı yapan Mustafa Sarıgül'ün istifa silsilesinin istediği gibigitmeme ihtimalini de düşündüğü konuşulanlar arasında...

Kaynak: Haber7