Müslüman işçi Hindistan'da inek bekçileri tarafından öldürüldü

Batı Bengal'den Hindistan'ın Haryana bölgesine geçimini sağlamak için gelen müslüman işçi Sabir Malik, 28 Ağustos'ta Haryana'nın Charkhi Dadri bölgesinde sığır eti tükettiği şüphesiyle bir inek koruma grubunun üyeleri tarafından dövülerek öldürüldü.

Batı Bengal'den Müslüman göçmen işçi Sabir Malik, 28 Ağustos'ta Haryana'nın Charkhi Dadri bölgesinde sığır eti tükettiği şüphesiyle bir inek koruma grubunun üyeleri tarafından dövülerek öldürüldü. Polis, olayla bağlantılı olarak iki çocuk da dahil olmak üzere yedi kişiyi tutukladı.

Polis raporlarına göre, katiller Malik'i boş plastik şişe satma bahanesiyle bir dükkana çekti. Oraya vardığında ona saldırmaya başladılar. Yerel halkın müdahalesine rağmen saldırganlar Malik'i başka bir yere götürüp döverek öldürdü.

Bandhra köyü yakınlarındaki bir gecekonduda yaşayan Malik, geçimini atık ve boş şişe toplayarak sağlıyordu.

Yöneciler cinayeti kınamadı

Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini, olayla ilgili soru sorulduğunda, cinayet olayını küçümsedi ve Haryana Meclisi tarafından yürürlüğe konulan katı inek koruma yasaları nedeniyle 'bu konuda hiçbir uzlaşma yok' dedi.

Köylülerin ineklere olan saygısının genellikle cinayetlere yol açtığını ve bunu talihsiz olarak nitelendirdiğini ancak açıkça kınamadığını ekledi.