Murat kurum müjdeleri sıraladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Göreve gelir gelmez deniz ulaşımında aktarma ücretsiz olacak" dedi

Yerel seçimlere az bir süre kalırken adaylar çalışmalarına hız verirdi. Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, İstanbulluların beklediği bir aday oldu.

Sahadaki çalışmalarını sürdüren Kurum, adı açıklandığı zamandan bu yana şehri karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya geliyor.

Denis ulaşımında ücretsiz aktarma

İstanbul için projeler de hazırlayan Kurum, düzenlenen lansmanda, göreve başlar başlamaz deniz ulaşımında aktarmaların ücretsiz olacağını açıkladı.

Motosiklet yolları geliyor

İstanbul'da motosiklet kullanımı 2018 yılından 2023 yılına kadar %119 oranında artış gösterdiğini belirten Kurum, Motosiklet kullanıcılarına özel motosiklet yolları kurulacağını bildirdi. Ayrıca Moto kurye park alanları hizmete alınacağını sözlerine ekledi.

Bisiklet yolu uzunluğu iki katına çıkarılacak

Yeni nesil mobilite ve akıllı ulaşımı teşvik etmek için; bisiklet cazip ulaşım aracı haline getirileceğini söyleyen Kurum,

"Bisiklet yolu uzunluğu 2029 yılına kadar iki katına çıkartılıp 1000 kilometreye, 2034 yılına kadar ise 1500 kilometreye ulaştırılacak.

Yeni ve kullanışlı scooter park alanları kurulacak, paylaşımlı bisiklet yaygınlaştırılarak kullanımını teşvik edecek adımlar atılacak." ifadelerini kullandı.