Muhalefet operasyonlar için ne dedi?

CHP ve MHP Genel Başkanları, İstanbul merkezli operasyonları değerlendirdi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla İstanbul merkezli başlatılan operasyonlar ilgili CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama geldi.

KRİZ MASASI KURDUK

Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, olayı yakından takip ettiklerini belirtti.

"Yolsuzluk yapan kimse onun üzerine gitmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Anlıyoruz ki bu operasyonda kapsam geniş, bu yüzden grubumuzda kriz masası kurduk. Milletvekillerimiz olayı yakından takip edecekler. Efendim böyle mi oldu, şöyle mi oldu... Varsa bilgi, varsa doküman göreceğiz.Kim yolsuzluğun üzerine gidiyorsa, kim kul hakkı yiyenlerin üzerine gidiyorsa onlara destek vereceğiz." açıklamasını yaptı.

SONUNA KADAR GÖTÜRÜLMELİ

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin görüşlerini yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Bahçeli açıklamasında, "Sürdürülen adli soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmelidir. Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmalı, temiz toplum, temiz yönetim ve temiz siyaset için herkes samimi bir şekilde mücadele etmelidir. Kanunsuzluklarla baş edebilmek ve yolsuzluk damarlarını kökünden kesip atabilmek için bu tarihi fırsat heba edilmemelidir" ifadelerini kullandı .