Z kuşağı yardım için yarışıyor

Ümraniyeli gönüllü gençler yardım kolilerini depremzedelere ulaştırabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. 'Asrın felaketi'nde depremzedelere yardım göndermek için hiç durmadan çalışan gönüllü gençler bu ülkenin umudu olmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi çatısı altında bir araya gelen binlerce gönüllü genç, başlatılan yardım kampanyasında tedarik edilen malzemeleri depremzedelere ulaştırıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen bölgelere yardım kampanyası yürüten Ümraniye Belediyesi’nde gönüllü olarak görev alan binlerce genç gelen yardım kolilerini anında paketleyerek TIR’lara yüklüyor. Yardım kampanyasının başlatıldığı ilk andan itibaren hiç durmadan çalışan gençler deprem bölgesine ihtiyaç malzemelerini ulaştırmaya çalışıyor. 5 günde toplanan yaklaşık 200 TIR’lık malzemeyi hem paketlediler hem de TIR’lara yükleyerek yola çıkardılar.

Gençler çalışmalarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı

Ümraniye Belediyesi’nin kapalı pazar alanında oluşturduğu koordinasyon merkezinde hiç durmadan çalışan gençleri gören yardımseverler de gençlere hayran kaldıklarını dile getirdi. Gençleri ilk andan itibaren yalnız bırakmayan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da gençlere teşekkür ederek ‘Gençler yaptığınız çok büyük bir fedakarlık. Sizler gibi gençlerimiz olduğu sürece bizler her daim ayakta dimdik dururuz. Bu millet işte böyle güzel evlatlara sahip. Bugünleri de el ele verip aşacağız’ dedi.

‘Z Kuşağı’ gençler depremzedeler için Ümraniye’de tek yürek oldu. Depremin ardından organize olan gençler büyük bir halka oluşturarak depremzedeler için canla başla çalışmaya devam ediyor. Gençlerin el birliği ile yüklenen yaklaşık 200 TIR Ümraniye’den depremzedeler için yola çıktı.