MOSSAD işi

Erbakan'ın Başbakanlığı'ndaki Refahyol Hükümeti'ni, MGK kararlarıyla istifaya zorlayarak deviren 28 Şubat'ın mimarları yargı önünde ilk ifadelerini vermeye başladı. Tarihi dava başlarken, "Erbakan dik dursaydı 28 Şubat olmazdı" iddiası ile dezenformasyon yapanların tezlerini çürütecek belgeye Milat ulaştı. İddianamenin ek klasörlerinde yer alan 26 Mayıs YAŞ Toplantısı Tutanaklarında, Erbakan'ın cuntacıların yüzlerine karşı "Kaynağınız Mossad

ASLAN DEĞİRMENCİ

Erbakan'ın Başbakanlığı'ndaki Refahyol Hükümeti'ni, MGK kararlarıyla istifaya zorlayarak deviren 28 Şubat'ın mimarları yargı önünde ilk ifadelerini vermeye başladı. Tarihi dava başlarken, "Erbakan dik dursaydı 28 Şubat olmazdı" iddiası ile dezenformasyon yapanların tezlerini çürütecek belgeye Milat ulaştı.
Kaynağınız Mossad

Askeri Şura toplantısında darbe heyetinin iddialarına Rahmetli Erbakan Hoca'nın tek tek cevap verdiği ve sert sözlerle hepsine rest çektiği ortaya çıktı. Merhum Erbakan'ın, Askeri şura toplantısında darbeciler tarafından gündeme getirilen iddiaları yüzlerine bakarak yerli istihbarat değil, Mossad kaynaklı olduğunu söylediği öğrenildi.

İddianamenin ek klasörlerinde yer alan 26 Mayıs YAŞ Toplantısı 28 Şubat sürecinde Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın dik duruşunu gözler önüne serdi. Askeri şura toplantısında Merhum Erbakan'ın cuntacıların yüzlerine "Kaynağınız Mossad" dediği ortaya çıktı.

TSK'nın istihbarat rapolarının yerli olmadığını kaynağın Mossad olduğunu belirten Prof. Dr. Erbakan'ın, toplantıda kendisine izlettirilen, "Metin Kaplan Gösterileri", "Metin Yüksel'in kabri başındaki tören" ile "İHL mitinginde açılan yeşil bayrak görüntüleri "ne de sert tepki gösterdiği tutanaklar ile belgelendi.

Hoca, hataları sıralamış

Söz konusu tutanaklara göre Hoca, film görüntülerini 'irtica hortladı' diyerek hükümeti toplantıda tehdit eden generallere, "Bunların adı irtica oldu. Oysa bunun benzeri 40 yıldan beri zaten Turhan Feyzioğlu ve halefi Coşkun Kırca tarafından gündemden hiç düşürülmemeye çalışılıyor: Derviş Vahdet Olayı, 31 Mart Vak'ası ve Kubilay Olayıu2026 Gösterilen film ve olaylar son derece abartılarak, adeta bir yönlendirme yapılmak istenilerek hazırlanmıştır. Bu bir hatadır. Buradan çıkarılacak sonuçla bütün mütedeyyin insanlar adeta vatan haini gibi tanıtılmak isteniyor. İrticanın ortada tarifi yok. Sadece suçlama var. Bu da ikinci hatadır" dediği görülüyor.

Tehdit tespiti yapamazsınız

İç siyasete sanal tehditler ile müdahil olmaya çalışan generallere Erbakan Hoca toplantıda tepki göstererek, uyarılarını şu şekilde sıraladığı görülüyor: "Genelkurmay'ın tehdit tespiti konusunda yetkisi yoktur. Buna rağmen tehdit tespiti yapıyorsunuz. Bu da üçüncü hatanız. Anayasaya göre bu konuda yetki Bakanlar Kurulu'nun. MİT kanunu hükümleri ortadau2026 MGK Sekreterliği kanunu hükümleri ortadau2026 Bu açık hükümler karşısında sizin kendi kendinize iç tehdit irtica demeye hakkınız yok."