MİT'ten PKK/YPG'ye nokta operasyon

MİT, PKK/YPG'nin sözde sorumlularından M.A'yı, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularındanisimlerinden biri olan "Renas Amed" kod adlı M. A'YI yakın takibe aldı ve özel ekip aracılığıyla Suriye/Kamışlı'da gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

PKK terör örgütüne 2014 yılında Avrupa'dan katılan Renas Amed, 2014-2016 yılları arasında Irak'ın Kandil, Avaşin ve Gare bölgelerinde silahlı faaliyetlerde bulundu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı sızma tarzı eylemlerde yer aldı.

2016 yılında Suriye'ye geçen Renas Amed, örgütün üst yönetimi tarafından 2017 yılında PKK/YPG'nin lojistik ve mali sorumluluğunu üstlendiği Suriye'nin Kamışlı şehrinde görevlendirildi.

2020-2023 yılları arasında Suriye'nin Kesra bölgesinde lojistik sorumlusu olarak görev yaptıktan sonra, 2024 itibarıyla PKK/YPG'nin Cezire bölgesindeki askeri hastanelerin mali sorumlusu oldu. Renas Amed, bu görevi sırasında örgütün illegal para trafiğini yöneten kişiler arasında yer aldığı biliniyor.