MİT'ten PKK'ya ağır darbe! Sözde İstihbarat hücresi çökertildi!

MİT Başkanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon sonucu, PKK'nın istihbarat yapılanmasında görevli oldukları ve İstanbul'da faaliyet gösterdikleri tespit edilen Halil Kod Sadık TOPALOĞLU ve Mehmet SAVAŞ İstanbul'da yakalandı.

Haber: Yunus Akseki

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla PKK'nın sözde istihbarat hücresi çökertildi. Operasyon sonucunda PKK'nın istihbarat yapılanmasında yer aldıkları belirlenen Halil Kod ve Sadık Topaloğlu ile Mehmet Savaş, İstanbul'da yakalandı.

Adım adım takip

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından örgütün istihbarat yapılanmasında yer alan Sadık Topaloğlu'nun tespit edilmesinin ardından adım adım takip edildiği ortaya çıktı. Topaloğlu'nun illegal yollarla Irak/Kandil'e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve bu süreçte örgüt sorumlularından Cemil Bayık ile görüşmeler yaptığı belirlendi. Türkiye'ye döndükten sonra gazetecilik kisvesi altında terör örgütüne bilgi topladığı ortaya çıktı.

Ayrıca, Mehmet Savaş'ın da örgüt adına finans faaliyetleri yürüttüğü ve paravan şirketler üzerinden Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme tedarikinde bulunduğu MİT tarafından tespit edildi.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla yakalanan PKK üyeleri Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.