Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan'ın Filistin devletini tanıma kararının memnuniyetle karşılandığı belirtildi ve bunun 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulması ve İsrail işgalinin sonlanmasını destekleyici bir adım olduğu ifade edildi.
Ermenistan'ın, Filistin meselesini desteklemesinin takdir edildiği açıklamada, bu meselenin kökenlerini ve nedenlerini ele alan ve Filistin halkının meşru haklarını yeniden tesis eden gerçek bir barış sürecinin yeniden canlandırılmasına olanak sağlayacak bu türden çabaların devam etmesi istendi.
- Umman
Umman Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Ermenistan'ın "olumlu kararı" takdir edilirken uluslararası topluma, "Filistin halkının bağımsız devletini kurma hakkının korunması, iki devletli çözüm ve bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barışın sağlanması için" Ermenistan'ı örnek alma çağrısı yapıldı.
- Irak
Irak Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Ermenistan'ın "önemli bir adım" attığı belirtildi ve Filistinlilere bağımsız devletlerini kurma hakkının verilmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, uluslararası toplumdan sorumluluklarını yerine getirmesi ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını garanti altına alacak uluslararası kararları uygulaması istendi.
- KİK
KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi de yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın Filistin devletini tanıma kararının memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, tüm ülkelere benzer adımlar atma çağrısında bulunuldu.
Budeyvi, Ermenistan'ın bu adımının, Filistin halkının barış, adalet ve özgürlük içinde yaşama hakkını elde etmesini ve bölgedeki barış ve istikrarın korunmasını destekleyici nitelikte olduğunu vurguladı.
Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in paylaştığı Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Filistin devletinin Ermenistan tarafından resmi olarak tanındığı belirtilmişti.
İspanya, Norveç ve İrlanda 28 Mayıs'ta, Slovenya da 4 Haziran'da Filistin'i resmen tanıma kararı almıştı.