Milliler hafta sonu tozu dumana katacak

Türkiye'nin milli grurları Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda, Bahattin Sofuoğlu ise Dünya Supersport Şampiyonası'nda Çekya'da hafta sonu mücadele edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Dünya Superbike Şampiyonası ve Supersport Şampiyonası'nda sezonunun sekizinci ayak yarışları, 28-30 Temmuz tarihlerinde Çekya'daki Brno Pisti'nde koşulacak.

Toprak Razgatlıoğlu, Pata Yamaha Prometeon takımıyla 28 Temmuz Cuma günü serbest antrenmanlara katılacak. 29 Temmuz Cumartesi günü TSİ 15.00'te ilk yarışa çıkacak Toprak, 30 Temmuz Pazar günü ise TSİ 12.00'de superpole yarışında, 15.00'te de hafta sonunun ikinci yarışında gaza basacak.

Bahattin Sofuoğlu da Çekya'da yarışacak

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 8. mücadelesi Brno Pisti'nde koşulacak.

Bu sınıfta ay-yıldızlı Türkiye'yi temsil Bahattin Sofuoğlu, MV Agusta Reparto Corse takımıyla 28 Temmuz Cuma günü serbest antrenmanlara, 29 Temmuz Cumartesi günü de TSİ 16.15'te ilk yarışta ter dökecek.

Supersportta 30 Temmuz Pazar günü TSİ 13.30'da ise pilotlar hafta sonunun ikinci yarışı için start çizgisinde yerini alacak.

Öte yandan; bu sınıfta yer alan Kawasaki Puccetti Racing'den genç milli sporcu Can Öncü ise sakatlığı nedeniyle Çekya'da yarışamayacak.

Toprak Razgatlıoğlu

Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996 tarihinde Alanya, Antalya'da dünyaya gelmiş Türk motosiklet yarışçısıdır. Babası ünlü Türk dublör motosikletçi Arif Razgatlıoğlu'nun ikinci oğludur. 7 yaşından itibaren motosiklet sürmeye başlamış ve Kenan Sofuoğlu tarafından yetiştirilmiştir. Babasının yönlendirmesiyle motosiklet sporuna olan ilgisi giderek artmıştır.

Kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Toprak Razgatlıoğlu, 16 yaşında İstanbul Park'ta pist rekoru kırarak Türkiye Pist Şampiyonu olmuştur. İlk yarışını 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bir Kawasaki ZX-6R ile kazanmıştır. 2015 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonasını bir Kawasaki ZX-6R ile kazanarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Toprak Razgatlıoğlu, 2017 yılında Avrupa Superstock 1000'de ikincilik elde etmiş ve 2019 yılında Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atmıştır. 2020 yılında ise PATA Yamaha takımı ile Avustralya'da sezonun ilk galibiyetini kazanmıştır.

Ancak gerçek çıkışını 2021 Superbike Dünya Şampiyonası'nda gerçekleştiren Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha adına mücadele ederek Jonathan Rea'nın altı yıllık şampiyonluk serisine son vermiş ve Superbike tarihindeki ilk Türk dünya şampiyonu olmuştur.

2022 Superbike Dünya Şampiyonası'nda da üst düzey performansını sürdürerek Dünya ikincisi olmuştur.

Toprak Razgatlıoğlu, başarılı spor kariyerinin yanı sıra, 2017 yılında babası Arif Razgatlıoğlu ile birlikte geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden kız arkadaşını da anımsatarak zorlu bir özel hayata sahiptir.

Türk motosiklet sporunun uluslararası alanda başarılarına katkıda bulunan Toprak Razgatlıoğlu, Türk spor severler tarafından gururla takip edilen ve desteklenen önemli bir sporcudur. Başarıları ve sürdürdüğü yüksek performansla adını dünya motosiklet sahnesine yazdırmıştır.