Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale ve Balıkesir için 'sarı kodlu' uyarıda bulundu. Halkın, olası ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Haber: Yunus Akseki

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği belirtiliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Denizli'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri ve Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Özellikle Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi beklenirken, yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) etkili olabilir. Bu durumun neden olabileceği ulaşım aksamaları, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

2 kent için sarı kodlu uyarı

Çanakkale ve Balıkesir için ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 'sarı kodlu' uyarı yapıldı. Halkın, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, "Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava raporuna göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekildedir:

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde ise yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Edirne: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 36°C olacak.

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 31°C olacak.

Kırklareli: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 30°C olacak.

Kocaeli: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 32°C olacak.

EGE BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, iç kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği öğle saatlerinde Denizli’nin güneyi ile Muğla'nın iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerinde ise yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 33°C olacak.

Denizli: Az bulutlu ve açık, güney kesimlerinde öğle saatlerinde parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 42°C olacak.

İzmir: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 37°C olacak.

Muğla: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde öğle saatlerinde parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 38°C olacak.

AKDENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, iç ve doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 36°C olacak.

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde batısının iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 32°C olacak.

Hatay: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 31°C olacak.

Isparta: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 35°C olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, kuzeydoğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 33°C olacak.

Eskişehir: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 35°C olacak.

Konya: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 32°C olacak.

Sivas: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 29°C olacak.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, iç ve doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Bolu: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 31°C olacak.

Düzce: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 31°C olacak.

Sinop: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 28°C olacak.

Zonguldak: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 26°C olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Amasya: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 32°C olacak.

Artvin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 25°C olacak.

Samsun: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 30°C olacak.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 27°C olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor, Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Erzurum: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 28°C olacak.

Kars: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 27°C olacak.

Malatya: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 36°C olacak.

Van: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 29°C olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 41°C olacak.

Gaziantep: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 40°C olacak.

Siirt: Az bulutlu, en yüksek sıcaklık 39°C olacak.

Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 42°C olacak.