Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji 20 Haziran raporunu yayımladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği açıklanırken sağanak yağışların genellikle yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olacağı vurgulandı.

Haber: Marina Mussa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin batı, kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Van'ın doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Uşak, Denizli ve Burdur çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor; mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzeyli olarak başlayacak ancak zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgarlar olması bekleniyor.

Özellikle Marmara'nın güneybatı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlar yaşanabileceğinden dolayı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, hava durumu şu şekilde:

MARMARA

Marmara genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği öngörülüyor.

EGE

Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu geçişler hakim olacak. Öğleden sonra Uşak ve Denizli çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanaklar ile gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) rüzgar etkili olacak.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde az bulutlu bir hava öngörülüyor. İç kesimlerde parçalı bulutlu geçişler yaşanacak. Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Burdur çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

KARADENİZ

Batı Karadeniz'de parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Karadeniz'in yer yer çok bulutlu olması ve aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanması muhtemel.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu Bölgesi genelinde az bulutlu bir hava hakim olacak. Yarın doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Kuzey kesimlerinde ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Zamanla parçalı bulutlu geçişler yaşanabilir.